100 metre boyunda 3 metre genişliğindeki nizam caddesinin parke döşeme işini 9 ayda tamamlayan, Sahil projesini normal süresini 1 seneden fazla zaman geçtiği halde hala bitiremeyen, görev süresinin sonuna 1 buçuk sene kaldığı halde ve defalarca müjde ihalesi yapıldı başlıyor demesine rağmen Lavuar alanı projesini bir türlü bırakın hayata geçirmeyi başlatamayan, ben orda büyüdüm arkadaşların her yere bir şey yaptın Fenere bir şey yapmıyorsun diyor bu yaz fenere giriyoruz açıklamalarına rağmen 3 yıl geçtiği halde Fenere çivi çakamayan, 2 yıl süreyle Halk otobüsünü işletme kabiliyeti gösteremeyen, Yıktığı merkez çarşısı yerine bırakın mal sahiplerine yeni binayı henüz imar durumunu bile düzeltemeyen, Belediyenin arsa payını 3 kuruşa toki’ye vererek Acılık da yapılan ve otoparkı bile olmayan  beton yığınını çağdaş proje diye sunan, Valilik altı otoparkını icraatlarının arasında sayacak vizyona sahip, birileri köprüyü bir ayda yıkarız açıklaması gelince insan bir hoş oluyor.

Şimdi fevkani köprüsünü ben yıkmıyorum Bakanlık yıkıyor. Rapor var. Güçlendirme yapılamaz muhakkak yıkılması gerekiyor şeklinde bir açıklamaya azıcık aklı başında olan birisinin vereceği cevap aşağı yukarı bellidir.

Bu çağda hangi mühendis hangi teknik eleman güçlendirilmesi imkansız diye rapor verebilecek kadar mantıksız olabilir elbette olamaz. Eğer varsa o raporun altında kimin imzası var bilmek istiyoruz. Gösterin. Eğer bir mühendis mutlaka yıkılmalı güçlendirme asla yapılamaz diyorsa alkışlamak lazım kendisini bunun için bunun açıklanmasını istiyoruz. Bağlı bulunduğu meslek odası da bir değerlendirmeli.

Köprüyü yıkmak yanlış yere kaykay pisti yapmaya benzemez. Kaykay pistini yaparsın tepkiyi görünce halk ne isterse onu yaparım diye manevra ile yıkarsın ama köprü öyle değil yıktın mı dönüşü yok. Bütün şehri felç edersin. Sokakta gezmeye utanacak hale gelirsin.

Makam kapısını kaldıracağım diyerek göreve gelen kaldırdığı kapıyı 2 ay sonra yerine takan hatta beton ören yaklaşım, kimseyi dinlemeyen yaklaşımdır. Şehri dinleyin. Şehirle birlikte karar verin.

İstişare Baykuşlarla yapılan yada öğretmenevi ekibi ile yapılan şey değil. Şehremini birleştirici olmalı birilerine onunla konuşma bununla görüşme sosyal medyada filancanın paylaşımını beğenme dememeli.

Hele istemediği halde göreve gelen kendi teşkilatına mensup birisi için için ısmarlama haber yaptırmamalı kendi ekibinin yıpratma amaçlı konuşmalarına yol vermemeli. Kimse aptal değil.

Bunları okuyunca aklınıza birisi geliyorsa saptamalar yerinde demektir kimse gelmiyorsa unutun gitsin.