Adıbaş; ‘Meteoroloji günlerdir uyarmasına ve beklenen bu yoğun kar yağışına rağmen, herhangi bir önlem alınmaması vatandaşlarımızı fazlasıyla mağdur etti. Enerji ve su kesintilerinin yaşanması, yolların kapalı olması halkımızı perişan etti. İnsanlar işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.
Belediye suçu Enerji-SA' ya atarak, vakti zamanında seçimlerde trafoya kedi kaçmasına benzer bir mazeretle, barajın elektirik kablolarına ağaç devrildi, bahanesi altına sığınıldı.

Fakat yağış boyunca halkın mağdur olmasına bir çözüm bulunamadı.
Doğalgaz ve kalorifer kullanan insanlar elektrik kesintisi nedeniyle bu soğuk günlerde ısınamadı. Yolların kapalı olması nedeniyle insanlar evlerinden çıkamadı. Elektrik geldi, su kesildi. Su geldi, elektrik kesildi. Vatandaşın ikisini bir arada bulması piyangodan ikramiye kazanması gibi bir hale dönüştü.

Malesef, Zonguldak ve Kozlu belediyesi kar yağışında sınıfta kaldı.
Fakat yaşanan bunca sıkıntıya rağmen, Sayın Zonguldak ve Kozlu Belediye Başkanları, Milletvekili Sayın Hamdi Uçar'ı da yanlarına alarak kar altında poz vermeyi de ihmal etmedi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise, bu zorlu koşullarda başında bulunması gereken belediyeyi vekile bırakarak izin alıp memleketine gitmesi de ayrı bir muammadır.
Belediyelerin de, özelleştirilen elektrik idaresinin de bu mağduriyetler de suçu büyüktür. Elektrik faturası bir gün geçenin kar kış demeden elektriğini kesmeye koşa koşa elemanlarını gönderenler Enerji- SA, su borcu birikeni hemen icraya verenler nedense iş arıza düzeltmeye, vatandaşın mağduriyetlerini gidermeye gelince kendilerini ağırdan alıyorlar.

70'lerde değil, 2021 yılındayız bu kimsenin umrumda değil. Millet Mars'ta su bulurken, biz biraz yağmur, kar yağsın su ve elektrik bulamıyoruz.
Başka ülkelerde böyle durumlarda bakanlar sorumluluğu üstlerine alıp istifa ederlerken, bizde poz verip fotoğraf çektiriyorlar.
Ama vatandaşlarımız bunları unutmayacaktır ve ilk seçimlerde de cevabını verecektir" dedi.

Editör: TE Bilisim