32 araç şartını yerine getiremeyen Sadur Firması için Kozlu Belediyesi tarafından seferlerin başlayacağı duyurulurken, “Ali Bektaş Murat Birinci’ye diyet mi ödüyor?” sorularını akıllara getirdi.

Kozlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Özel Halk Otobüsleri ihalesini kazanan SADUR firması sözleşme yaptıktan sonra 5 gün içinde komisyona sunması gereken 32 aracın 20’si komisyondan geçmiş, 12 tanesi eksiklikleri nedeniyle 20 gün ek süre verilerek eksikliklerin giderilmesi istenildiği belirtildi.

Verilen 20 günlük ek sürenin bugün dolacağı öğrenilirken, komisyona sunulması gerek 12 aracın 7 tanesinin komisyondan geçtiği öğrenilirken geri kalan 5 aracın komisyondan geçemediği bildirildi.

ALİ BEKTAŞ DİYET Mİ ÖDÜYOR?

SADUR Firması sahibi Demet Birinci’nin eşi Kozlu Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci silahlı saldırıya uğraması sonucu “Beni vurduran Ali Bektaş’tır” demiş sözleri gündemde geniş yer tutmuştu. Bugün ise SADUR Firması ihale şartlarından olan 32 aracın komisyondan geçirmesi gerekirken, şuana kadar 27 aracın komisyondan geçtiği öğrenildi. 32 araç şartını yerine getiremeyen Sadur Firması için Kozlu Belediyesi tarafından seferlerin başlayacağı duyurulurken, “Ali Bektaş Murat Birinci’ye diyet mi ödüyor?” sorularını akıllara getirdi. Bugüne kadar Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş hakkında onlarca dava açan Birinci, bu işler karşılığında bütün davalarından da vazgeçeceği iddia edildi.

Atıl İnsan kaynakları şirketinden kiralanan 15 aracın sözleşmesi 11 Aralık 2021 tarihinde iptal edilirken 15 aracın 17.01.2022 tarihinde Atıl İnsan Kaynaklarına teslim edeceği bilinmesine rağmen “Kozlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri yetkilileri SADUR Firmasına 17 araçla nasıl çalışma izni vereceği ise merak konusu oldu. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın durum nkarşısında nasıl bir tutum sergileyeceği kamuoyu tarafından merek ediliyor. 

Kozlu’da hala yolcu taşıma işini yapan KOZTAŞ firması ise bu gece saat 24.00’de seferlerini tamamlanacak ve açlarını ihale şartnamesi gereği geri çekçek. Eksikliklerini gideremeyen SADUR firması yarın (Pazar günü) ne yapacağı henüz bilinmezken, Kozlu halkının yaya kalma ihtimalinin yüksek olduğu gelen bilgiler arasında. Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yarını beklemeden bugün sorunun çözümü için önlem alması beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluğun faturasının kime kesileceği ise bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim