Uzun süredir Kozlu’da yaşanan imar rantlarının üzerine giden Elmas TV, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Meclis Üyeleri hakkında soruşturma izni vererek yargı yolunu açtığını duyurdu.


İşte o haber;


İmar yolsuzluk ve usulsüzlüklerinin cenneti olan Kozlu İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yargılanması yolu açıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birilerine menfaat sağlama adına kamuyu zarara uğrattığı tespit edilen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yargılanması için gerekli onayı verdi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Ali Bektaş ve 14 meclis üyesinin yargılanmaları için karar 03 Mart 2021 tarihinde onaylandı. Kamuoyundan sır gibi saklanan karar Elmas TV tarafından ortaya çıkarıldı.

"ALİ BEKTAŞ 9 AYRI SUÇTAN YARGILANACAK"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kozlu’nun AK Partili Belediye Başkanı Ali Bektaş ve 14 meclis üyesi için, “Kozlu Belediye Meclisinin 2019 yılı içinde onayladığı plan değişikliklerinde sosyal ve teknik altyapıya ilişkin hesaplamaların yapılmadığı, bazı parsellerde yoğunluk artırıcı değişikliklere gidildiği, Bu değişikliklerin birilerine menfaat sağlamak amacıyla yapıldığı ve neticesinde kamu zararına sebebiyet verildiği” iddiasıyla yargılanmalarının iznini verdi.

"BEKTAŞ, 9 AYRI SUÇTAN YARGILANACAK"
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 9 ayrı bölgede imar yolsuzluğu ve usulsüzlüğüne neden olduğu için 14 Belediye Meclisi Üyesiyle birlikte yargı önünde hesap verecek. Ali Bektaş’ın hale hazırda Eylülkent önünde neredeyse bitişik nizamda Kamberoğlu inşaat Ozan Şahin tarafından yapımı son sürat devam eden AK Partili Meclis Üyesi, Bahis çetesi üyesi Deniz Yayalar’a ait arsa ile ilgili Zonguldak İdare Mahkemesi ve Ankara Bölge İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma ve meclis kararını iptal kararı vermesine karşın, mahkeme kararından sonra Ali Bektaş tarafından usulsüz ruhsat verilmesi de gündeme gelmişti. Aynı yerle ve o bölgeyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, “11.10.2019 tarih ve 198 sayılı meclis kararıyla kabul edilen imar planı, plan değişikliğinin, bilirkişi incelemesinde plan açıklama raporunda, “İmar adalarında bina izi işlenmiş yerlerde, yol cephesinden parsel sınırına kadar, komşu parsel sınırından 3M’ye kadar yapı yapılabilir. Yençok=26,50m’dir.” Plan notu bulunduğu, plan değişikliği, paftasında bina izni işlenmiş olan yapının bulunduğu yapı adasının emsal=1.20, Yençok=12.50m yapılaşma koşulu konut+ticaret alanına denk geldiği, plan üzerinde işlenmiş yapı için Yençok=26.50m verilerek ada bütünlüğünün yapılaşma koşullarını bozucu karar alındığı, mekansal planlar, yapım yönetmeliğinin 10’uncu maddesinde belirtilen mekansal planlar, yapım yönetmeliği eki; Ek-1 gösterimlerine uygun olmayan “Yapı alanı” gösteriminin plan üzerinde kullanıldığı, planlama alanındaki imar adasında tek bir yapının bina izninin işlendiği ve bu yapıya özel, yapılaşma koşullarının belirlendiği hususlarının belirlendiği, değişikliğe konu yerde uygulama yapıldığından, taşınmaz maliklerinin haksız kazanç sağlamalarını söz konusu olacağı anlaşıldığından, Bahse konu plan değişikliğine ilişkin meclis kararını kabul eden belediye meclis üyeleri Hasan Bayram, Muharrem Karakuş, Ümit Karaarslan, Hüseyin Yılmaz, Deniz Yayalar, Şennur Danış, Şevket Akman hakkında; 4483 sayılı memur ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanunun 6’ıncı maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine, 04.11.2019 tarih ve 104 sayılı meclis kararıyla kabul edilen imar plan değişikliğinde, artırılan yapı yoğunluğu ve ilave nüfusa ilişkin bir plan kararı getirilmemesinin ve gerekli sosyal donatı alanlarının ayrılmaması, mekansal planlar yapım yönetmeliğinin 26’ıncı maddesinin 5’inci fıkrasına aykırılık teşkil ettiğinin bilirkişi raporuyla belirlendiği anlaşıldığından söz konusu plan değişikliğine ilişkin meclis kararını kabul eden Belediye Başkanı Ali Bektaş, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Bayram, Muharrem Karakuş, Ümit Karaarslan, Hüseyin Yılmaz, Deniz Yayalar, Serkan Günay, Şennur Danış, Şevket Akman ve Cahit Kılıç hakkında; 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanunun 6’ıncı maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir” denildi.

"BUNLARDA MI ZAMAN AŞIMIYLA ÖRTÜLECEK"
Süleyman Soylu imzasıyla İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yargılanma izninden sonra Cumhuriyet Savcılarının ne yapacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı. Ali Bektaş hakkında hale hazırda Yargıtay’da sumen altı olarak bekletilen imar yolsuzlukları ve usulsüzleri davaları da bulunuyor. Kozlu Güney Mahallesi Kavaklık mevkiinde ki tüm yapılaşmayı kapsayan İçişleri Bakanlığının kararına rağmen 24 bin 293 M2 Kavaklık mevkii alanında inşaatlar dolu dizgin tamamlanmaya çalışılıyor.


"KOZLU’DA İKİ YILDIR İNŞAAT YASAK AMA GÖKDELEN DİKMEK SERBEST"
İçişleri Bakanlığı, Bölge İdare Mahkemesi, Zonguldak İdare Mahkemesi kararları gereği Kozlu’da inşaat yapılması yasaklanmıştı. Bu kararlara rağmen Kozlu’da adet gökdelenler dikilirken, mahkeme kararları olan yerlere belediye tarafından ruhsat verilmesine devam edildi. Yasa, kanun tanımayan Ali Bektaş ve meclis üyeleri ve bu izinlerin altında imzası olan memurlar Adliye’de hesap verirken ne diyecekleri şimdiden merak konusu olacağa benziyor. 

Editör: TE Bilisim