Kozlu Belediye Meclisi Üyesi Murat Birinci’nin eşi Demet Birinci’nin şirketi olan SADUR Firması Kozlu halkına adeta kâbus yaşatırken, dün akşam saat 17.00 itibariyle ATIL İnsan Kaynakları Şirketinden kiralanan 15 aracın teslim edilmesi gerekirken araçların tüm akülerinin söküldüğü, ruhsatlarının olmadığı ve anahtarlarının kendilerine verilmediği öğrenildi.
Konu hakkında açıklamada bulunan ATIL İnsan Kaynakları Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kavi, gerekli idari soruşturmanın yapıldığını belirterek Kozlu halkından özür diledi.
‘BU YAŞANLARIN CEREMESİNİ KOZLU HALKI ÇEKMESİN’
Kanı Kavi yaptığı açıklamada: “Biz bir bilirkişi istedik, araçlarımızda neler eksik bilmiyoruz. Dün akşam saat 17.00 itibariyle araçlarımızın bize teslim edilmesi gerekiyordu. Fakat araçlar bize teslim edilmedi. Araçların ruhsat ve anahtarlarının olmadığı kayıt altına alındı. Avukatımızla beraber Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı söyledik. Akşam bir daha öğreniyoruz ki parça çalınıyor, bizzat kendim 155’i aradım. Araçtan kıymetli parçalar sökülmeye çalışılıyor. Orta da ahlaksız, ticari mantığa uymayan, ticari ahlaka sığmayan bir durum var. Şikayetçi olduk, devletimiz gerekeni yapacaktır. Araçlar bizim aracımız, karşı taraf araçların kendilerinin olduğunu iddia ediyor. Sanki bağış yapmışız veya otobüsler onlarınmış gibi gösteriyor. Bu yaşanların ceremesini Kozlu halkı çekmesin. Ama her işte bir hayır vardır. Bu arkadaş bu işi yapmayı hak etmiyor, Belediye Başkanı da gerekeni yapacaktır.
‘ALİ BEKTAŞ DENEYİMLİ BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR’
İhale sonrasında arada ciddi rakam farkı vardı. Başkan ihaleyi vermese diğer firmaya verse sonrasında ‘Belediye Başkanı 7-8 milyon belediyeyi zarara uğrattı’ denecekti. Bununla karşı karşıya gelmemek için Belediye Başkanı yapması gerekeni yaptı. Ama gelinen süreçte Belediye Başkanı Kozlu halkına hizmet edilmesi için elinden geleni yapacaktır. Çünkü Ali Bektaş deneyimli bir Belediye Başkanıdır. Ne dolduruşa gelir, ne hisleri ile hareket eder.
‘ZARARIMIZI YASAL YOLLARDAN TEMİN ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ’
Ben hala olay yerindeyim, ustaları bekliyorum. Bu araçların bir tanesi 500-600 bin lira. Biz bunları yolda da bulmadık. Fakat ticari anlaşmazlık, sözleşme nasıl yapılmışsa o şekilde de fesh edilebiliyor. Ben bu durumu bir hafta öncesinde noter kanalıyla avukatlar aracılığıyla ilettim. Dün akşam saat 17.00 itibariyle araçları teslim etmesi gerekirken arkadaş böyle teslim etmeyi uygun görmüş. Bundan sonra ki süreçte biz de zararımızı yasal yollardan temin etmeye çalışacağız.
‘KENDİ ALDIĞI ARAÇLAR ZATEN ENKAZ’
SADUR Firması bu ihaleye çıktığı zaman benim hazırda 18 tane aracım vardı. Bu işi beraber yapabileceğimizi, bu işin sözleşmesi, şartnamesi, teklif mektubu hazırlanmasında başından sonuna kadar içindeydim. Avukatım geldi, ortaklık sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeyi karşılıklı imzaladık. 2018 yılında almış olduğumuz bir konkordato olduğu için bu sözleşme de mahkeme sorun yaşayacağımızı, bunu kendi aramızda yapmamız gerektiğini, mahkemeye net bir şekilde kira sözleşmesini yapıp yani ortaklık gibi değil. Çünkü mahkeme ‘Biz paraya bakarız’ diyor. Bizim taahhütlerimiz var, insanlar bizden ödeme bekliyor. Bu anlaşma yapıldıktan sonra ben korona oldum, karantina sürecim oldu. Karantinam bittiğinde Murat Birinci korona oldu ve bir sürü harcamalar yaptım. Kendi aldığı araçlar zaten enkaz. 80-90 bin liraya araçlar aldı. Benim araçlarım yeni model, kendisinin aldığı araçlar 1 buçuk milyon değilken benim 10 milyon değerinde ki araçlarıma nasıl ortak olabilir? Şirketin sahibi kendisi olduğunu ve ortak olmadığını istedi, ben de araçlarımı geri istedim. Başının çaresine bakması gerektiğini söyledim. Bunlar yaşanırken en 50 şahidimiz vardır.
‘BEN MURAT BİRİNCİ’NİN KORUMA MÜDÜRÜ MÜYÜM?’
Malum, ihale yapıldığında ‘Akın Kavi ihaleyi aldı, Murat Birinci ne anlar?’ söylentilerini herkes biliyor. Bende çıkıp da ‘Hayır sen almadın’ diye konuşmadım. Yaklaşık 20 gün önce SADUR Firması çalışanı arkadaşı KOZTAŞ Firmasından 3 kişi darp etti, ben karakolda 6 saat bekledim. Niye bekledim? Ben güvenlik memuru muyum? Ben Murat Birinci’nin koruma müdürü müyüm? Araçların muayene, tamir gibi işlemleri vardı. Nelerle karşılaştık, gecemizi gündüzümüze kattık. Benimde bir ekibim var, tecrübe sahibiyim ve benimde 20 yıllık bir geçmişim var. Ben kendi araçlarımı çektim, 3-4 tane kendi arabası var ve çalıştıramaz. Çünkü bu arabalar enkaz. Bu arabalar tünelde kalır, insanlara yazık değil mi?
‘BENDE BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİM’
Böyle biriyle yola çıktığımız için Kozlu halkından bende özür dilerim. Bende böyle olmasını istemezdim. Konforlu, nezih ve profesyonel kadro ile beraber bu işi yapmayı gönlümüz isterdi. Ama karşımızda yalanı peynir ekmek gibi yiyen ve çok iyi tanımadığımız biri var. Kardeşlerinin mallarına çöreklendiği iddialarını da duydukça insanın tüyleri ürperiyor. İddialara göre kardeşlerine yapanın bana yapması normaldir. Araçlara elektronik sistemi yükleyip bu işi 3 ay sonra yapacaktı. Pazarda ki hesap çarşıya uymadı.”

Editör: TE Bilisim