Bayraktepe mevkinde bulunan Akaryakıt istasyonu ve Düğün Salonu’nun imar kanuna uygun yan yol olmaması nedeniyle can almaya devam ederken, Zonguldak Valiliği’nin  olaya el atması bekleniyor.

AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın yıllar önce yol açtığı ve halen sürmesine seyirci kaldığı kanunsuzluğun, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından son verilmesi bekleniyor.

Can almaya devam ediyor

Karayolları Geçiş İzin Belgesi ve İşletme İzinlerinin Kozlu Belediye Başkanlığı tarafından askıya alınması istendiği Akaryakıt İstasyonu, Öğrenci yurdu ve 500 kişilik Düğün Salonu can almaya devam ediyor.

Kozlu ‘AK Kavşak’ yıllar sonra yaşanan ölümlü trafik kazalarının ardından tekrar gündeme gelirken, Karayolları’nın Opet ve 500 Kişilik düğün salonun yer aldığı alan için defalarca Ali Bektaş’ı uyardığı ortaya çıktı.

Haziran ayında 1 kişi öldü, 1 kişi cezaevine atıldı

2 Haziran tarihinde yaşanan ambulans kazası bir kişi cezaevine girerken bir kişi de yaşamını yitirdi.

Yaşanan ölümlü trafik kazaları, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın döneminde dedikodulara neden olan ve usulsüz bir şekilde açılan Opet petrol ofisi ile dönemin AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın sahibi olduğu 500 kişilik düğün salonu tekrar gündeme getirdi.

Halk tarafından ‘AK Kavşak’ olarak bilinen Opet petrol ofisi, düğün salonu ve Apart Otel’in Karayolları Geçiş İzin Belgesi ve İşletme İzinlerinin Kozlu Belediye Başkanlığı tarafından askıya alınması istendiği ortaya çıktı.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü defalarca Kozlu Belediyesi’ni uyarmasına rağmen sıkı dostluk ilişkileri bulunan Belediye Başkanı Ali Bektaş, tesisleri mühürleyip trafik akışını durdurması gerekirken kazalara davetiye çıkaran tesislere giderek dostlarına kıyak geçmesi tepkilere neden oluyor.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt imzalı yazıda;

“…..

Ancak imar yolu ve tesisin çevre düzenlemesi ile ilgili görülen eksiklikler üzerine tesis bağlantılarının Yönetmelik şartlarına uygun hale getirilmesi hususunda kurumumuz tarafından pek çok defa Kozlu Belediyesine sözlü ve yazılı uyarılarda bunulmuş olup, eksikliklerin giderilmesi esnasında trafik güvenliğinin sağlanması açısından Yönetmeliğin 24. Ve 36. Maddesine göre bahsi konu tesislerin Geçiş yolu izin belgesinin ve İşletme İzinlerinin Kozlu Belediye Başkanlığı tarafından askıya alınması istenmiştir.” denildi.

Editör: TE Bilisim