AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın adayı Kozlu Belediye Başkan Adayı FETÖ itirafçısı Ali Bektaş Belediye Başkanlığı döneminde “Görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıl 6 ay, İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Bozkurt ise 22 ay hapis cezasına çarptırılmış…

Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor…

AK Kavşak, Lebi Derya, Bayraktepe’de bulunan akaryakıt istasyonu ve Karaduman Center’da yapılan usulsüzlük işlemler nedeniyle 4 dava dosyasının birleştirildiği Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Görevi kötüye kullanmak”, “Menfaat sağlamak”, “Belediyeyi zarara uğratmak” suçlarından halen yargılanan AK Parti Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş 2009 yılında da benzer suçlardan Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Bektaş’ın Meclis Üyesi de hapis cezası aldı

Kozlu Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde gerek yönetimi, gerek seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmemesi, sürekli parti değiştirmesi ve çeşitli ihalelerde usulsüzlük olduğu haberleri ile gündeme gelen Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş döneminde Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Başkanlığı yapan Mehmet Bozkurt da “Görev suçu” nedeni ile yargılandığı davada 22 ay hapis cezası aldığı öğrenilirken, Bozkurt’a isnat edildiği iddia edilen suçlama ise “İhaleye Fesat karıştırmak” olduğu belirtildi.

Şaibelere rağmen nasıl aday yapıldı?

Belediye Başkanlarını belirleme sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bana şaibeli isimlerle gelmeyin. Dürüst, işinin ehli, güvenilir ve toplum tarafından kabul gören isimlerle gelin” sözlerine rağmen Belediye Başkanlığı döneminde “Görevi kötüye kullanmak”, “Menfaat sağlamak”, “Belediyeyi zarara uğratmak” suçlarından hapis cezası alan ve halen benzer suçlardan yargılanan Ali Bektaş’ın nasıl yapıldığı sorusunu gündeme getirdi.

Şaibelerden Genel Merkezin haberi var mı?

Mahkeme tarafından verilen cezalara ve hakkındaki şaibelere rağmen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar tarafından tekrar Kozlu Belediye Başkan Adayı yapılan FETÖ itirafçısı Ali Bektaş’ın AK Parti Genel Merkezi’ne nasıl kabul ettirildiği de merak ediliyor.

Adaylarla ilgili bir çok kriteri göz önünde bulunduran AK Parti Genel Merkezi’nin Ali Bektaş hakkındaki dosyalardan habersiz olduğu, Milletvekili ve teşkilatların da bu dosyaları sumen altı ettiği tahmin ediliyor.


Editör: TE Bilisim