30 bin metrekare üzerine kurulacak olan ve 12 milyon TL’ye mal olacak Hayvan Rehabilitasyon ve Yaşam Merkezi’nde yöresel ürün pazarı ve piknik alanları olacağı anlatılan proje için geçtiğimiz haftalarda  muhtarlarla belediye başkanları bir araya gelerek sunum toplantısı yapılmıştı.

Kızılcakese Muhtarı Nedim kaymak'ın sağlık nedenleri ile katılamadığı toplantıda Belediye Başkanlarının Meclis üyeleri ve muhtarlara yönelik uslüpleri günlerce tartışma konusu olurken Kızılcakese halkının bu alana barınak yapılmasını istemediği gerekirse referandum yapılsın çağrısı öne sürülmüştü.

Bugün yapılan Kozlu Belediye Meclis toplantısında İyi Parti grubunun meclis toplantısı öncesinde aldığı karar gereği çekimser oy kullandı. İyi Parti sosoyal medya hesabından aldıkları çekimser oy kararının gerekçesini ise şu şekilde belirttiler; 'İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanlığı olarak,Belediye Meclisi Öncesinde grup kararı alıp,İYİ Parti Kozlu Belediye Meclis üyelerimiz, Kızılcakese köyünde yapılması planlanan hayvan barınağı kararına,yapılacak yerin uygun olmaması üzerine çekimser oy kullanmışlardır.

İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanlığı olarak özellikle belirtmek isteriz ki barınak yapılacak yerin yerleşim yerinden uzak uygun bir yerde olması halinde bunu her şekilde onaylar ve kabul ederiz.'

Öte yandan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yapılan sunum toplantısında şu görüşlere yer vermişti; “Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi belediyelerin görevleri arasındadır. Ancak yıllardır Zonguldak’ta bu işi İl Özel İdare tarafından yürütüldü. İnşallah Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Kızılcekese Köyü’nde Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi İstasyonu kuracağız. Merkezimizi 12 ay ile 15 ay arasında hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu merkezde en az 30 kişi çalışacak ve hepsi de çevre köylerde ikamet edenlerden olacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim