(Özel Haber)

Zonguldak İdare Mahkemesi, Kozlu’da imar rantını oluşturacak 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap, 4. Etap ve 5. Etap Uygulama Planlarını şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı kararını vererek planları yine iptal etti.

Yeşil alanların katledildiği imar katliamının yapıldığı Kozlu’da üst üste yapılan 1, 2, 3, 4 ve 5. Etap Uygulama Planlarına yapılan itirazı haklı gören Zonguldak İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vererek, planları iptal kararı verdi.

Kozlu’yu şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı olmayan kişiye ve müteahhitlere göre yapılan İmar Planları Mahkeme tarafından iptal edilirken, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın tavrı merak ediliyor.

İşte Zonguldak İdare Mahkemesi’nin kararının bir bölümü;

Birinci Etap, 2. Etap, 3. Etap, 4. Etap ve 5. Etap Uygulama Planlarının Şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı

Taraflara tebliğ edilen bilirkişi raporuna davalı tarafından yapılan itiraz yerinde görülmeyerek raporun dayandığı teknik ve bilimsel veriler göz önüne alındığında mahkememizce hükme esas alınabilecek nitelikte olduğu sonucuna varılmıştır.

Öte yandan dava konusu işlemlerin planlamaya ilişkin olması nedeniyle imar mevzuatı uyarınca tesis edilecek tüm ruhsat izin ve yapılaşma gibi işlem ve uygulamalara dayanak oluşturacağından davanın bu durumu ve uyuşmazlığın niteliğine göre dava konusu imar planları ve plan notunun uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların ortaya çıkacağı açıktır.

Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğ tarihini izleyen 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 11/11/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Editör: TE Bilisim