Belediye dükkanlarında bulunan Halk Eğitim Merkezi’nin boşaltılması, belediye kiracılarını tedirgin etti.

Kozlu Belediyesi’ne ait iki katlı binanın en üst katında bulunan Halk Eğitim Merkezi’nin bu sabah saatlerinden itibaren boşaltılarak, çerçevelerinin sökülmesi alt dükkanlarda bulanan 12 esnafı tedirgin etti.

5. Etap İmar Islah Planları kapsamında Belediye dükkanlarının yıkılarak ticari/konut alanına dönüştürülmesi 12 dükkanda bulunan esnafı tedirgin etmiş, ancak planlarla ilgili Zonguldak İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazlar sonrası 5. Etap İmar Islah Planları iptal edilerek rahat bir nefes almışlardı.

İmar Islah Planlarının iptal edilmesine rağmen bu sabah saatlerinde ikinci katta başlayan binayı boşaltma işlemi kiracı esnafları tedirgin ederken, belediye yetkililerinin hiçbir bilgi vermemesi tepkilere yol açtı.

Pandemi sürecinde ekonomik olarak ciddi sıkıntı yaşayan esnaflar, dükkanların yıkılıp yıkılmayacağını merak ederken, yıkılması durumunda ise ciddi mağduriyetlere yol açacağını söylediler.

Bilindiği gibi; 5. Etap İmar Islah Planları ile belediye dükkanlarının arkasında kalan DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt’un yeşil arazisini ticari/konuta çevirmiş ve 20 milyonluk bir imar rantı ortaya çıkmıştı.


Editör: TE Bilisim