2021 yılının Kasım ayında Kozlu Belediye binasında düzenlenen Kozlu Özel Halk Otobüsleri ihalesi adeta yılan hikayesine döndü.

Mevcut firma KOZTAŞ, Kozlu Belediyesi’ne aylık 168 Bin TL teklif sunmuş fakat Kozlu Belediye Meclis üyesi Celal Murat Birinci eşi Demet Birinci’nin firması olan SADUR Firması Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ihalesini aylık 268 Bin TL teklifle almıştı.

SADUR Firması ihaleyi alması üzerine 936 Bin TL teminat mektubu ve 315 damga vergi pulu gibi giderlerle yaklaşık 1 Milyon 256 Bin TL masraf yaparken, SADUR Firmasının ihale şartlarını yerine getirememesi durumunda bu parayı kaybedeceği öğrenildi.

SADUR FİRMASI ŞARTLARI YERİNE GETİREMİYOR!

SADUR Firması Kozlu Belediyesi ile imzaladığı sözleşme gereği “5 gün içinde 32 aracı komisyon denetimine sundu. Bunun üzerine 22 araç komisyondan geçerken komisyondan geçemeyen 10 araç için ise şartname gereği 20 gün ek süre istendi. 20 gün ek sürenin dolmasına saatler varken SADUR firması adına Celal Murat Birinci’nin Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Koztaş Firma yetkilisi Engin Kızılkan ile masaya oturduğu iddia edildi.

ALİ BEKTAŞ VE MURAT BİRİNCİ ANLAŞTI İDDİASI

SADUR firması adına Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile görüştüğü iddia edilen Kozlu Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci teminat mektubunun yanmaması ve yaptığı masrafların ödenmesi karşılığında Ali Bektaş hakkında açtığı 26 davadan vazgeçeceği iddia edildi. Yine Celal Murat Birinci Kozlu ilçesinde uğramış olduğu silahlı saldırı sonunda kendisini vurduranın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olduğunu iddia etmiş, ”Beni vuranlarla işim yok. Beni vurduran Ali Bektaş’tır. Benim işim onunla” ifadelerini kullanmıştı. 

ENGİN KIZILKAN VE MURAT BİRİNCİ BERABER GÖRÜLDÜ!

İhaleyi alan SADUR Firma sahibi Demet Birinci’nin eşi Celal Murat Birinci sabah saatlerinde ihaleyi kaybeden KOZTAŞ Firma Yetkilisi Engin Kızılkan ile görüştüğü ve ihaleden çekilmesi karşılığında arabalara yaptığı masrafı istediği iddia edildi. Kızılkan ve Birinci’nin büyük ölçüde anlaştığı iddia edilirken Ali Bektaş’ın nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim