FETÖ itirafçısı Ali Bektaş, kendisini Belediye Başkan adayı yapan Milletvekili Hamdi Uçar’a ikinci kez ihale kıyağında bulundu. Özsüt’ün ihalesine girmek amacıyla şartname alan başka bir vatandaş olunca Pandemi süreci gerekçe gösterilerek ihale iptal edildi.

FETÖ’nün en büyük destekçisi olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Belediyeye ait işyerlerinin kiralama ihalesinde tüm dükkanlara zam yaparken, kendisini tekrar Kozlu Belediye Başkan adayı yaptıran AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın sahibi olduğu Özsüt’e Ağustos ayında kira indirimi yaparak kıyak geçmişti.

Ancak kamuoyundan gelen ciddi tepkiler üzerine Ali Bektaş, kiralama ihalesini iptal ettiğini açıklamıştı.

2023 Yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen 10 yıllığına ve kirayı indirerek Milletvekiline kıyak yapmak isteyen Ali Bektaş, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Ağustos ayında yaptığı kiralama ihalesini iptal etmesi ile bir önceki sözleşme de geçersiz sayıldı.

Sözleşmenin hükümsüz sayılması nedeniyle Özsüt, Kozlu Belediyesi tarafından sessiz sedasız yine ihaleye çıktı.

Bu gün yapılması gereken ihale, bir başka vatandaş tarafından şartname alınması nedeniyle bu gün tekrar iptal edildi.

Paniğe kapıldılar…

30 Kasım 2020 saat 15.00’de yapılması gereken Özsüt’ün kiralama ihalesine Milletvekili Hamdi Uçar’ın dışında bir vatandaşın da katılmak istemesi ile ortalık karıştı.

İhaleyi tekrar Milletvekili Hamdi Uçar’a vermek isteyen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ihale saati öncesi, ihaleye katılım sağlayan bir vatandaşa 26 Kasım tarihinde encümen kararı ile pandemiyi gerekçe gösterilere ihaleyi iptal ettiğini yazılı olarak açıkladı.

30 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan Kozlu'daki ÖZSÜT'ün bulunduğu tesisin ihalesinin, Kozlu Belediye encümeni kararı ile 26 Kasım 2020 tarihinde korona salgını nedeniyle iptal edilirken, ihaleye katılan şahıs, ihale şartnamesini 27 Kasım 2020 tarihinde aldığını, 30 Kasım 2020 tarihinde de Kozlu Belediyesi hesabına 13 bin 500 lira teminat yatırdığını söyledi.
 

Meclis Üyesi Celal Murat Birinci ihalenin iptal edeliceğii söylemişti

CHP Kozlu Belediye Meclis Üyesi Celal Murat Birinci, ÖZSÜT'ün ihalesine ilikin sosyal medya hesabından 30 Kasım tarihinde yapılacak ihalenin iptal edileceğini söylemiş, Kozlu'yu kimseye peşkeş çektirmeyeceğini söylemişti.

Birinci, "Yandaşlarına kıyak yapmaktan başka bir işten anlamayan zihniyet içersinde ustalık (kendine göre usta ) döneminde kurtuluşunuz mümkün olmayacak
Yarın çok güzel olacak
30 Kasım 2020 tarihi saat üçte Karaelmas sokak adresinde bulunan işyerine ait olan ihaleyi iptal etmeden gerekli şartları oluşturan kişi veya kişilerin veyahut tüzel kişilerin açık ihaleyi katılım hakkını şartnamesindeki teminatını yatırdığı için ihaleyi iptal etmeden yapacakmısın göreceğim senin yandaşlarına yönelik menfaat ve çıkarlarının uğrunda görev yapan haddini bilmez hodri meydan cesaretin varsa ihaleyi yap bakalım kime niyet kime kısmet olacak bay Ali Sana kozlu'yu peşkeş çektirmeyeceğim"

Editör: TE Bilisim