Kozlu Özel Halk otobüsleri ihalesini kazanan SADUR Firması, işe başladığı gün 3 aracı bozulurken, 4 aracına haciz gelmiş ve Atıl İnsan Kaynakları Şirketinden kiralanan 15 araç ise SADUR Firmasının sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle geri çekilmişti.

Özellikle Kozlu Merkez, Fatih Sitesi Mahallesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar duruma isyan ederken, Kozlu halkının otobüs talebi bir türlü çözülemiyor.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş yaşanan sıkıntılardan dolayı geçtiğimiz günlerde Kozlu halkından özür dilerken, SADUR firması sahibi Demet Birinci ve Demet Birinci’nin eşi olan Kozlu Belediye Meclis Üyesi olan Celal Murat Birinci ile Kozluspor Lokalinde bir araya geldi.

SADUR Firmasına otobüsleri tamamlaması için verilen 10 günlük ek süre Perşembe günü son bulacağı öğrenilirken SADUR Firması sahibi Demet Birinci ve eşi Celal Murat Birinci’nin yapılan görüşmede 10 gün daha ek süre istediği iddia edildi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın SADUR Firması yetkilileri ile görüşmesi sonrası Kozlu 10 günlük ek süreye sıcak bakmadığı öğrenilirken ne karar vereceği ise merak konusu oldu.

KOZLU HALKI 10 GÜN DAHA BU SIKINTIYI ÇEKECEK Mİ?

SADUR Firmasına eksik otobüslerin tamamlanması için verilen 10 günlük ek süre Perşembe günü dolarken SADUR Firması otobüslerini geçen süre içerisinde tamamlayamadı. Kozlu Belediyesi’nin normal şartlarda ihaleyi iptal etmesi gerekirken 10 gün daha ek süre vermesi durumunda yaşanılan kaosun daha da büyüceği öngörülüyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar; ”Saatlerce soğukta otobüs bekliyoruz. Artık bu duruma bir çözüm bulun. Kozlu halkının yaşamı kimsenin yap boz himayesinde değildir. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın bu duruma çözüm bulacağını düşünüyoruz ama sabredecek dermanımız kalmadı” dedi.

Editör: TE Bilisim