BU PORJEYi ZONGULDAK`A BENZETEN BiRi ÇIKAR MI ?

MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi AYAN`ın paylaştığı ve vaat ettiği proje Zonguldak`a ait değil.Zonguldak`a hiç benzemiyor.
Proje hazırlamak başka bir şey.
Işin içinde teknoloji kulanılır,bir coğunu bilgisayar programı haleder..Peysaj Porgramlarından anlayan herkes bu tür proje hazırlayabilir.
Hamdi Ayan`ın hazırlattığı proje ise tam bir felaket.
Porje`de gösterilen GAZiPAŞA BöYLE OLACAK`solganına bakılırsa Gazipaşa Caddesi güneş görmeyen bir konumda kalacak.
Aslında hazırlan videoda Zonguldak yok.Sanki bir konteynar limanında dolaşan insanlar var.
Peysaj programlarının artık çok geliştiği günümüzde, böyle bir proğram kulanılması çok kötü olmuş.
Kaldı ki cok iyi hazırlanmış porjeleri de gördük.
Tamamen teknolojik bir calışmalardı.Gerçekci olmadığı sonrasında anlaşıldı.
Hatırlaranız daha önce CHP Zonguldak Belediye Başkanı ismail Eşref`in lavuar alanı hakında yapmış olduğu proje yine sosyal medya`da bu şekilde gösterilmisti.
Balkonlu terasli yerleri,kültür merkezi,Üzülmez deresinden Terminal‘e kadar çevre düzenlemesi vb.
Hic biri yapılmadı hata yapılanlar bu prjede yoktu.Örneğin yeni kavşak bu sekilde degildi.Terminal`in karşısına yapılan park böyle değildi.
Bir başka sunumda, önceki vali tarafından yapılmıştı.Çekekler yıkıldıktan sonra yeni Liman Projesi‘ni “tıpkı bu videoda olduğu gibi” seyretmiştik.Şimdi çekeklerin yıkıldığı alan çöplük oldu.
Hamdi Ayan`ın ortaya attığı bu projeyi hazırlayan kişi eminim ki Zonguldak`i hiç görmemiş sadece tarif üzerine hazırlamış.Ya da bu görsel başka bir yerden araklanmış.
Işin acı tarafıda Hamdi Ayan bu projeyi kendi sayfasında paylaştıktan sonra altına yorum yapanlarin hiç biri Baskan bu ne ? dememis.Buranın Zonguldak`a benzemediğini eminim herkes farkinda ama atılan yorumların tamami "inşallah,masallah" olmuş.
Yine de, bir proje sunmayı uygun görmüş,hic projesi olmayıp hatta belediyeclikten bihaber kişilerin aday olduğu Zonguldak`ta yinede hatırı sayılır düsünce.
Ama Zonguldak`ın buna vakti yok.
Biri eğer bir porje sunacaksa sadece görselini sunuyorsa kesinlikle palavradır.
Zira proje hazırlanırken, tüm boyutu ile hazırlanır.Perojenin gercekliligi ;
projenin bütçesi, giderleri,kaynağı...
iyi tanımlanmış konu, amaç, hedef kitle, faaliyetler ve bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesine dair ayrıntıların tutarlı bir bütün halinde sunulmasına bağlıdır.

Hayati YILMAZ
Zonguldak Tarih.

Editör: TE Bilisim