Demokratik Sol Parti İl Başkanı Sercan Günaslan, eski Belediye Başkanı İsmail Eşref’in görevden kaçmayacağını söyledi.

Adaylar belirlenmeden önce Eşref’e Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı teklifinde bulunduklarını ancak Eşref’in tüm adayları görmek istediği belirten İl Başkanı Günaslan, “Sayın İsmail Eşref’e daha önce teklifte bulunmuştuk. Ancak kendisi tüm adayların tamamını görmek amacıyla teklifimizi askıda bırakmıştı. Fakat artık CHP’nin de adayını gördük. İsmail Eşref’in bu işin başına geçmesi tabiri caizse ayet oldu artık” dedi.

Nitelikli ve nicelikli aday yok…

Zonguldak’ta nitelikli ve nicelikli adaylar olmadığını belirten Günaslan, “Zonguldak’taki sol kesim arkasında birleşsin istiyoruz. Çünkü baktığımız  zaman nicelikli ve nitelikli aday profili yok. CHP neredeyse aday gösteremiyordu, kavga, dövüş, ne yapsak  ne etsek dediler, Şenol beyi aday gösterdiler. İYİ Parti zaten CHP adayına yatmış durumda, MHP’nin zaten kapasitesi belli. Dolayısıyla burada bir boşluk  var. Zaten bu güne kadar şehir çok iyi yönetilmemişti. Burada hem tecrübeli, hem herkesin kabul edeceği bir isme ihtiyacı var. Marjinal olmayan  bir insana ihtiyaç var”

Eşref, görevden kaçmayacaktır…

DSP İl Başkanı Günaslan, “İsmail Eşref’ın kaldırım  taşlarının sayısını bilen bir isim. Şehirde herkese dokunmuş bir insan. Biz kendisinin şehirin  başına geçmesinin daha önce de teklif götürmüştük. Şimdi de adayla belirlenince bu süreç hareketlendi. Hatta diğer partilerden bile DSP  Eşref’i ikna etsede arkasında dursak diyenler var. Çünkü, DSP herkes tarafından kabul gören bir parti. Sağdan soldan bile oy alabilen bir parti.  Hakeza İsmail Eşref’te DSP’den doğmuş bir isimdir. Ben bu görevden kaçamayacağını düşünüyorum. Bu saatten sonra görevden kaçacağını zannetmiyorum. Sadece bir görmek isteyecektir birkaç gün içinde kararını verecektir. Bu kararın da olumlu olacağını düşünüyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim