Maç Anıları: 06.09.1975 Fenerbahçe – Zonguldakspor: 2-2

* İnönü Stadı’nda oynanan 1975-76 sezonunun ilk lig maçını 40.325 seyirci izledi. Zonguldakspor maç süresince 7 serbest vuruş ve 2 korner kullandı.
* Hazırlık maçlarının fırtına takımı Fenerbahçe ilk lig maçında umulmadık bir sonuç alarak Zonguldakspor’a puan kaptırdı. Maç öncesinde tahminler Fenerbahçe’nin farklı kazanacağından yanaydı.
* Sahanın en iyileri Zonguldakspor’dan Selçuk ve Yusuf, Fenerbahçe’den Alpaslan ve Engin’di. Gündüz Tekin Onay en geriye Libero Hamdi’yi dikti ve takımını 1-4-2-3 düzeni ile yayarak Fenerbahçe’yi can evinden vurdu.
* Maçtan evvel geçen yılın şampiyonluk kupasını Federasyon Başkanı Hasan Polat’ın elinden alan Fenerbahçe’li futbolculara büyük tezahürat yapıldı. Haftayı İstanbul’da geçiren iki karadeniz takımının seyircisi İnönü Stadı’nda güç birliği yaptılar. Zonguldaksporlular ve Trabzonsporlular bir bayrak altında birleşerek 90 dakika boyunca Zonguldakspor’a tezahüratta bulundular.
* Geçen sezona göre daha genç bir kadro ile mücadele eden Zonguldakspor’un etkili olduğu karşılaşmada golleri sırasıyla Şaban, Cemil, Ömer ve Yusuf attı. Ayrıca Zonguldaksporlu Yusuf’un bir topu da direkten döndü.
Didi (Fenerbahçe Antrenörü): ‘Sonucu oyuna göre normal buluyorum. İki sürpriz gol yedik 1 puan kaybettik.’
Gündüz Tekin Onay (Zonguldakspor Antrenörü): ‘Sahaya galibiyet için çıkmıştık ancak elimize geçen fırsatlardan yararlanamayınca bir puanı Fenerbahçe’ye kaptırdık.’
Emin Cankurtaran (Fenerbahçe Başkanı): ‘Ben Galatasaray ve Beşiktaş’tan korkmuyorum. Beni Anadolu takımları ürkütüyor’
Coşkun Özarı (Gazeteci): Zonguldakspor, Fenerbahçe’nin üst üste ortadan gelen akınlarını gerek havadan, gerek yerden iyi toplayabilen akıllı bir defans hattı kurmuştu. Orta sahada Selçuk hiç markajsız oynadığından topu dilediği gibi aldı, dilediği gibi kullandı ve ileri uçta bıraktıkları iki süratli adama çok iyi kontra ve uzun toplar attı. Yusuf ve Şaban toplu ve topsuz Fenerbahçe kalesine sık sık etkili oldular.
Turgay Şeren (Gazeteci): Zonguldakspor antrenörünü tebrik etmek isterim, Fenerbahçe’yi iyi etüt etmiş. Zonguldakspor katı bir defans yaparak 0-0 berabere kalmadı. İstanbul’da, Fenerbahçe gibi bir rakibe iki gol atmasını bildi.
Halit Deringör (Gazeteci): ‘Gördünüz mü 20 milyonluk bir takım ile 1 milyonluk takımın arasında bir fark olmadığını’
Hazırlayan: Barış IŞIK

Editör: TE Bilisim