ATA Cimnastik spor eğitmeni ve Zonguldakspor tarihini araştırma uzmanı Barış Işık’ın arşivinden Zonguldakspor-Trabzonspor maçı.

Namağlup yoluna devam eden Trabzonspor, Zonguldakspor’un küme düşmemesine sağladığını biliyor muydunuz.  

İşte o yazı

“1976-77 futbol sezonunun son haftasına girildiğinde Giresunspor küme düşmeyi garantilemiş düşecek diğer takım ise oynanacak son maçlarda sonra belli olacaktı. Adanaspor 23, Zonguldakspor, Adana Demirspor ve Göztepe 25 puana sahipti. Son hafta Zonguldakspor’un ligde kalması için sadece 1 puan alması yeterliydi ancak rakip deplasmanda Trabzonspor’du. Şampiyonluğu daha öncesinde garantileyen Trabzonspor o sezon içeride bırakın yenilmeyi hiçbir takımla berabere bile kalmamıştı hatta bu takımların arasında Liverpool’da vardı. Trabzonspor taraftarının önünde şampiyonluk kupasını alacak ve tur atacaktı. Bu atmosferde Zonguldakspor’un işi gerçekten çok zordu.

Maç Günü:

* Müsabakadan 15 dakika önce sahaya çıkan Trabzonspor Halk Kupası’nı Vali Ziya Çoker’in elinden aldı. Futbol Federasyonunun olağanüstü toplantısı nedeniyle Trabzon uçağına yetişemeyen Firuzan Tekil gelmeyince Trabzonspor lig şampiyonluğu kupasını alamadı.

* Lig şampiyonu Trabzonspor ile golsüz berabere kalan Zonguldakspor, kümede kalmayı başardı. Trabzon’da bu sezon ilk kez puan kazanan takım olma başarısını gösteren Zonguldakspor müsabaka boyunca 14 serbest vuruş ve 1 korner kullandı.

* Zonguldakspor kümede kalması için puana ihtiyacı olan bu müsabakada telaşlanmadan sakin bir oyun çıkardı. Özellikle geri dörtlünün ortasındaki Turgut ve Hamdi çok güzel oynadılar. Bugüne kadar takımına gol için çalışan Özer de sıkça orta sahaya çekilerek defans arkadaşlarına yardımcı oldu.

* Trabzonspor seyircilerinin fazla ilgi göstermediği müsabaka sonrası kümede kalan Zonguldakspor’lu futbolcuları alkışladılar.

* Zonguldakspor’un Türkiye Ligi’nde kalması büyük kentte büyük sevinç yarattı. Taraftarlar şehri bayram yerine çevirerek gecenin geç saatine kadar kutlamalar yapmışlardı. 400 otomobillik konvoy ile şehri dolaşan taraftarlar şehre dönen futbolculara büyük bir sevgi gösterisinde bulunmuşlardı.

Ahmet Suat Özyazıcı (Trabzonspor Antrenörü): ‘Sezonun en kötü oyununu oynadık ve sahamızda ilk kez puan verdik. Zonguldakspor ise tüm gücüyle 90 dakika mücadele etti, üstelik iyi de kapandı.

Galatasaray deplasmanından 1 puan çıkaran Adana Demirspor, Bursaspor’u yenen Adanaspor ve Trabzon deplasmanından 1 puan alan Zonguldakspor ligde kalırken Orduspor’a deplasmanda 2-1 yenilen Göztepe küme düşen ikinci takım oldu."

Barış IŞIK

Editör: TE Bilisim