Bölgesel Amatör Lige yükselme maçında Devrek Belediyespor ile Alaplı Belediyespor takımları baraj maçında karşı karşıya geldi. 

Karaelmas Kemal Köksal Şehir stadında oynanan baraj maçının 90. Dakikası karşılıklı atılan birer gollerle  1-1 tamamlandı.

Ardından ise maçın 15'er dakikadan iki uzatma devresi oynandı. Her iki takımda eşitliği sağlayacak golü bulamayınca maç 1-1 tamamlanarak penaltı atışlarına geçildi. 

Penaltı atışlarında ise Devrek Belediyespor 12 penaltının 9’nu gole çevirerek Alaplı Belediyespor’u 9-8 yenerek yeniden Bölgesel Amatör Lige yükselen takım oldu. 

Maç sonrasında Devrek Belediyespor takımı, yönetimi ve taraftarları büyük sevinç yaşarken, Alaplı Belediyespor cephesinde ise büyük hüzün vardı. 

Bu önemli maçı İl emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İş adamı Engin Aygün,  İlçe Başkanları, iş adamları,  sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda taraftar yer aldı. 

Özellikle, Alaplı Belediyespor, Devrek Belediyespor karşısında daha iyi futbol oynamasına rağmen, hatta penaltı atışlarında ise 3 kere şans doğmasına rağmen sahadan üzgün ayrılan ekip oldu. 

Editör: TE Bilisim