Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Mesut Özil, kendisinden önce aynı formayı terleten dünya yıldızları Roberto Carlos ve Alex de Souza’nın da 23 Ocak 2009’da sözleşme uzatırken birlikte imza attığı Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde kendisini resmen Fenerbahçe’ye bağlayacak sözleşmeyi imzaladı.

Dünya Kupası, oynadığı kulüplerle yaşadığı başarılar, kazandığı kupalar, dünyadaki tanınırlık oranı ve kendisine ait marka ve tasarımlarıyla Türkiye’de futbol oynayan birçok yıldızın önünde yer olan Mesut Özil'in imza töreni yapıldı.

FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMALAR

"Fiziken taraftarlarımızla beraber olamasak da taraftarlarımız Mesut'un transferinin coşkusunu bizimle paylaştılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Mesut'un da ailemize katılmasıyla nice başarılarımız olacaktır. Kulübümüz için tarihi günlerden bir tanesi daha. Bu törene katılmak için yurt içi ve yurt dışı birçok basın kuruluşundan talep aldık. Bu sürecin başından beri en güzel şekilde haberler yapıldığı için basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Yabancı basın mensuplarına da hoş geldiniz diyorum. Pandemi sebebiyle törene kabul edemediğimiz insanlardan da özür diliyorum."

MESUT ÖZİL'İN FENERBAHÇE'YE TRANSFER HİKAYESİ

"Ben sizlere bu iş nasıl oldu bunu anlatmak istiyorum. Mesut'un kariyerini oturup konuşacak değilim. İşin sır tarafındaki perdeyi aralayalım dedik. Mesut sık sık Fenerbahçe ile ilgili sevgisini dile getirdi. Biz bu hikayenin başlangıç tarihi olarak Mesut'un düğün gününü alıyoruz. 7 Haziran 2019. Tanışmadığımız için beni çağırmamıştı. O gün dünyaevine girdiler. O gün Acun Ilıcalı tweet attı. 'İnşallah bu sene vatan hasretin sona eren Mesut' dedi. Bu fotoğraf ve bu cümle binlerce Fenerbahçe taraftarının arzu ve beklentisinin fitilini ateşledi. Bundan 13 gün sonra başlayan Win Win kampanyası yayınında bu ateş daha da yükseldi. Meğer o gece ifade edilenler bizler için yeni bir hikayenin başlangıcıymış."

Editör: TE Bilisim