Zonguldak Aytunç Topaloğlu Deplasmanlı Süper Amatör Lig’in 10. Haftası heyecanlı bir maçı sahne oldu.

Haftaya lider giren Akınspor, geçtiğimiz hafta kendi sahasında Alaplı Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Çaycumaspor’u ağırladı.

Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda oynanan ve 14.30’da başlayan karşılaşmanın 7.dakikasında golü bulan ev sahibi ekip hem skor hem de oyun üstünlüğünü koruyamadı. 15.dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline geçiren ve 40.dakikaya kadar da etkili bir oyun ortaya koyan misafir takım beraberlik golünü de 27.dakikada buldu.

2.yarı ise üzücü bir olaya sahne oldu. 50.dakikada Çaycumaspor ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyonda rakibi ile çarpışan kaleci Aykut Demirdelen ağır bir sakatlık geçirdi. Yüzüne gelen darbeyle yere yığılan ve bilinç kaybı yaşayan Çaycumasporlu deneyimli eldivenin durumunu gören takım arkadaşlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Demirdelen’e saha içinde ilk müdahaleyi sağlık ekibi ve maçı izlemek için tribünde bulunan CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul yaptı. Ertuğrul’un da refakatiyle kaleci Demirdelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşanan bu olayın etkisi ve oyunun uzun süre duraklaması nedeniyle her iki takım da konsantrasyon kaybı yaşadı. Yeniden başlayan maçın son anları dışında Çaycumaspor’un daha etkin bir mücadele ortaya koyduğu buna rağmen çok fazla gol pozisyonunun yaşanmadığı mücadele 1-1 sona erdi. Maçın 2. yarısında zaman zaman bazı Çaycumasporlu futbolcularla taraftarlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Karşılaşmayı izleyenler arasında AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, bazı Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyeleri; Akınspor Fahri Başkanı Akın Katı, Çaycumaspor Başkanı Enes Eser ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Eda Aldarı da yer aldı.

Alınan bu sonucun ardından Akınspor puanını 20’ye yükseltmesine rağmen 10.Hafta’da liderliği Alaplı Belediyespor’a bırakmış oldu. Çaycumaspor’un puanı ise 17 oldu.

Editör: TE Bilisim