Bugün Çaycuma OSB'de faaliyet gösteren ELCAB KABLO'nun ilk sevkiyatı vardı.

Bu sevkiyat neden bukadar önemli ve anlamlıydı? Gelin isterseniz 2 ay geriye gidelim.

ZONSİAD Zonguldaklı ve yurdun birçok şehrinden iş insanlarını bünyesinde barındıran merkezi istanbulda bulunan sanayici iş insanları ordusu.

Genel başkanlığını Zonguldaklı, Çaycumalı iş adamı Nejdet Tıskaoğlu başkanlığında yurdun birçok şehrinde eve dönüş projesini hayata geçirmek bu projenin'de hayata geçmesi durumunda o şehirlerdeki istihdam anlamında çok sayıda işsiz insanlarımıza iş aş imkanı sağlamaktı.

ZONSİAD'ın genel başkanı olması nedeniyle eve dönüş projesinin ilk kıvılcımı, meşaleyi kendi memleketi olan Çaycuma'ya yatırım yaparak yakmak istedi.

Bu süreçte bazı engellerle zorluklarla karşılaşsa'da memleketi Çaycuma'ya yatırım yapmak arzusunu ve hayalini önüne çıkan hiç bir engelin durduramayacağı inancı Necdet Tıskaoğlu'nu sürekli ateşliyordu.

Bu inanç ve azimle yılmadı, Tek amacı ve hayali kendi memleketin'deki işsiz insanlara ve gurbetteki hemşehrilerinin eve dönüş projesi kapsamında iş ve aş imkanı sağlamaktı.

Çıkmış olduğu bu meşakatli yolda vermiş olduğu mücadeleyi gören ve inanan memleket sevdalısı ve bunu milli görev adleden başta basın mensubu meslektaşlarım olmak üzere muhtarlarımız, bölge halkımız Nejdet Tıskaoğlu'nun arkasında olduklarını gerek sosyal medyadan mesajlarla, gerek telefonla arayarak, gerekse fabrika ziyaretleriyle göstermiş oldular.

Bunun görsel anlamdaki en güzel örneğini'de ELCAB KABLO çalışanları bölgemiz insanları olan kardeşlerimizin, kızlarımızın el emeği göz nuru alın teriyle ürettikleri ürünün ilk sevkiyatı Zonguldak valimiz Mustafa Tutulmaz'ın ve Ak Parti milletvekillerimiz Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Çaycuma kaymakamı Muharrem Coşgun ve çok sayıda iş insanları bürokrat ve siyasetçilerin katılımıyla gerçekleşti.

ELCAB KABLO'nun ilk sevkiyatın'daki o muhteşem kalabalık şunu bir kez daha gösterdi'ki; ZONSİAD genel başkanı ve ELKCAB KABLO yönetim kurulu başkanı sayın Nejdet Tıskaoğlu'nun yakmış olduğu bu meşale hiç sönmeyecek. Çaycuma ya yaptığınız yatırım ve istihdama verdiğiniz katkıdan dolayı TEŞEKKÜRLER Nejdet Tıskaoğlu