Geçtiğimiz hafta çatı tamiri ile ilgili çıkan habere hemen refleks göstererek haber ile ilgili açıklama yapan TTK 7 haziran günü verdiğimiz bilgi sonrası her zaman olduğu gibi sessizliğe büründü.

Ne denir ki Sukut ikrardan gelir.

Sendikacıya makam vermek için yönetmeliği değiştirmedi mi bu genel müdür bu yapılan kıyak ortada iken herkes biliyor iken yalan deme şansı var mı yok tabi ki ayan beyan ortada herşey. Yapılan işlemler TTK bilgisayarlarında kayıtlı tarihlerde orada diğerlerine verilmeyen bu özel kişilere verilen harcırahlarda ortada.

Bu arada Kozlu’da ahbap’a tahsis edilen sonra büyütülen o lojman hikayesinin boyutları çok daha fazla büyüyerek devam ediyor hatta yargıda işin içinde. Bekleyelim o konuyu.

Sukut edebilirsin, unutulur gider nasıl olsa 2 sene kadar bir zamanım kaldı diye idare edebilirsin, kimse ne Kurumu ne kadar zarara uğrattığımı hatırlar nede tarihte ilk kez kömürü yıkamayı bile beceremediğimi üstelik milyonlar vererek devraldığım lavuarı kullanmadığımı hatırlar diye düşünebilirsin.

Ankara da Zonguldak da inceleme yapmak maden ocaklarını yerinde görmek isteyen kit komisyonu üyesi milletvekillerine balık zamanı gelin demekle bakış açısını zaten herkese göstermiş oldunuz. Millet ne derdinde sizin derdiniz ne. Balık zamanı gelinmiş yazık Türkiye Taşkömürü Kurumuna.

2019 yılında il koordinasyon kurulunda yaptığınız açıklamada ‘2021 yılında 2 milyon 100 bin tonluk bir üretim hedefliyoruz. Bunu nasıl yapacağız? Kişi başına üretim şu anda 700 kilogram. Bunu, bin 200 ile bin 400 bandına çıkarmak istiyoruz’ dediniz mi demediniz mi ?

2022 yılındayız sayın Genel müdür ürettiniz mi kömür? Yok. Kişi başına üretim ne kadar insan söylemeye utanıyor. Yine susun nasıl olsa sukut ikrardır.

Sayın Milletvekillerimiz Kurumun iki Müessesesinde Müessese müdürü ile müessese müdür yardımcıları birbirleri ile konuşmuyor. Üstelik Teknik olan müessese müdür yardımcıları ile müessese müdürü konuşmuyor. Teknik olan bu müessese müdür yardımcılarının yetkileri alınmış idari müessese müdür yardımcılarına verilmiş. Uzun süredir devam eden bu durumu Genel Müdür sadece seyrediyor. Pes doğrusu bu Müesseselerde Allah göstermesin bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak?

Bu müesseselerden biri Amasra yoksa balık zamanımı bu konuyla ilgilenecek Genel Müdür!

Köpük ihalesinde yıllarca fahiş fiyattan alınan mal başka firma gelince ucuzladı herkes yazdı çizdi ne bir açıklama var TTK’dan nede bir işlem.

Ehliyetsiz kişiye şoför maaşı verdiniz deniyor TTK’dan ne bir cevap ne bir işlem yine çıt yok. Yalan haberse verin mahkemeye yada en azından bir tekzip gönderin oda yok. Çıt yok çıt.

Haktan hukuktan söz edip görevde yükselme sınavında işinize gelmeyenleri mülakatta düşük not vererek elediniz. İşinize gelmeyen yerlerde sözlü sınavı kimseye kazandırmadınız. Kısa süre içinde boşalacak kadrolardan bazıları için sınav açtınız bazıları için ise sınav açmayarak oradakilerin hakkına girdiniz. Sözlü sınavları neden kamera ile kayıt altına almadınız? Bu açıklamalara da çıt yok kurumdan.

Şimdi kurum kaynıyor Bu boşalacağı bilinmesine rağmen müdürlük için sınav açılmayan kadroya evinde maden işçilerini çalıştırmaktan ve bu maden işçilerine evinde çalışırken yeraltı yevmiyesi vermekten soruşturma geçiren ve tahmin edildiği gibi ceza bile almayan Genel müdürün prensi Müessese Müdürünün başka bir müessese de çalışan eşini getirmek için Ankara’dan onay istenmiş. Bu müessese müdürünü eylül ayında boşalacak genel müdür yardımcılığı kadrosuna atamak içinde Bakanlık da  altyapı çalışmalarına başlamış Genel müdür. Bizce dedikodudur bu! Sayın Genel müdür böyle şeyler planlamaz hak yemez.

Amasra da Kalkan balığı Ankara da misafirhane de özel yemekler falan tamam da Bugün kaç ton kömür çıktı Kazım bey arada ona bakmayı da unutmayın.

Dinamit temin etmeyi bile beceremeyen ve bu yüzden üretimi aksatmayı başaran bir TTK yönetimi işine gelen konulara ve işine gelen basın mensuplarına işine geldiği şekilde cevap veriyor. Ama verecek cevap olamayınca çıtı çıkmıyor. Siyasiler seyirci okul arkadaşım diye görmüyorlar.

Hayırlı işler TTK.

Bizde balık zamanımı gelelim Kazım bey.