Batı Karadeniz Bölgesi’nin en güçlü itfaiyesi olan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2017 yılında 699 ayrı olaya müdahale etti.



Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinin bölgede yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet hatip ettiğini Müdürü vurgulayan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, her türlü olaya müdahale etmek için donanımlı olan itfaiyenin 24 saat görev başında olduğunu belirtti.



Ateş 2017 yılındaki olaylara ilişkin şu bilgiyi verdi:



“İlçemiz sınırları içinde, 3 belde ve 93 köy olmak üzere Alaplı’da dâhil olmak üzere toplam 200 bin nüfuslu bir bölgeye hitap ediyoruz. Yıl içinde 62 trafik kazasına, 80 ev yangınına, 20 atölye, işyeri, imalathane, fabrika yangınlarına, 37 motorlu araç yangınlarına, 9 odunluk ve kömürlük yangınına, 32 orman ve fındıklık yangınına, 128 çöp ve anız yangınına, 38 diğer küçük çaplı yangınlara, 43 sel ve su baskını olayına, 15 evde mahsur kalan vatandaşa kapı açma hizmeti,  153 canlı (kedi, köpek, kuş, büyükbaş hayvan vb.) kurtarma olaylarına, 21 vatandaş kurtarma olayına, 7 tehlike arz eden yerlere müdahale, 7 mazgala telefonu düşen vatandaşa yardım, 8 intihar olayına, 12 asansörde mahsur kalan vatandaşı kurtarma operasyonuna, 9 yılan yakalama olayına, 1 toprak kayması ve heyelan olayına, 4 tehlike arz eden ağaç kesme işlemine, 2 hasta taşıma olayına, 8 yoğun duman var ihbarı gelerek olay yerine gözetleme ile birlikte toplam 699 olaya müdahale edilmiştir.



Bununla birlikte ilçemizde yeni faaliyet gösteren 185 işyerine güvenlik önlemleri aldırılarak yangın güvenlikleri adı altında gerekli itfaiye uygunluk raporu verilmiştir.



İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, esnaflarımıza, öğrencilerimize, ev hanımlarına bastırdığımız eğitici broşürler ile birlikte yaptığımız tatbikatlar ve eğitimler ile halkımızı bilgilendirme konusunda çalışmalarımızı sürekli devam ettirdik ve bu yeni yılda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Ümit ederim ki bu yıl tüm halkımız için yangınsız, kazasız bir yıl olur. “



 
Editör: TE Bilisim