Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) Müdürü Gönül Demirsu, toplum yararına çalışma programı kapsamında 300 kişinin 6 aylığına istihdam edilebilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.


İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, TTK’ya alınacak 500 işçi ve toplum yararına çalışma programı kapsamında işe alınması planlanan 300 kişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirsu, toplum yararına çalışma programı kapsamında alınması planlanan 300 kişinin Haziran ayında iş başı yapacağını söyledi. Bu kişilerin çeşitli kamu ve kuruluşlarda 6 aylığına istihdam edileceğini ifade eden Demirsu, "Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Hangi kurumlara alacağımız konusunda herhangi bir program yapmadık. Vali beyle görüştükten sonra karar vereceğiz. Belediyeler ve diğer kamu kurum kuruluşları olabilir. Nisan ayı içerisinde bu konu kesinleşecek." dedi.


TTK'YA İŞÇİ ALIMI

TT'ya alınacak 500 kişi için başvuruların bin işçi alımında olduğu gibi İŞKUR üzerinden yürütüleceğini ifade eden Demirsu, "500 kişinin alımı ile ilgili Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan yazı geldiği andan itibaren ilana çıkacağız ve bu ilan süresi beş gün olacaktır. Başvuru sonucunda daha önce alınan bin kişi prosedürü bu 500 kişilere uygulanacaktır. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede işçi alımının Nisan ayı içerisinde olacağı konusunda hemfikir olduk. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan yazı geldiği andan itibaren kamuoyunu bilgilendireceğim." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim