Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlaması genelgesini yayımladı. Peki Zonguldak’ta durum ne?

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında dün sokağa çıkma yasağı kararı açıklanmış ve bu hafta 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuştu. Vatandaşlar ise hangi illerde sokağa çıkma yasağının yapılacağını ve hangi illerin muaf olduğunu merak etmeye başladı. İşte İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı sokağa çıkma yasağı genelgesi…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE VAR?

İçişleri Bakanlığı dört günlük sokağa çıkama yasağına ilişkin genelgeyi valiliklere gönderdi. Genelge kapsamında, 15 Mayıs saat 24.00 ile 19 Mayıs saat 24.00 arasında büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 il sınırları içinde bulunan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Bakanlık, daha önce alınan kararlar doğrultusunda Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla ilerinde giriş/çıkış kısıtlamaları kaldırılarak Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerine yapılacak tüm giriş/çıkışlar için getirilen kısıtlama uygulamasının 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'a kadar geçici olarak devamının kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

Editör: TE Bilisim