81 il ve ilçe belediyeleri zabıta memuru alımı başvuru şartları netleşti. 4.300 TL maaşlı 2020 yılı zabıta alımı başlayacak. Zabıta memuru alımı genelge ile yapılacağı ve 2020 yılı alımlarının bu durum kapsamında yapılacaktır. Genelgeye göre merkezi alım veya açıktan atama yöntemi kullanılarak KPSS puanı ile alım yapılacak. Sıralama belirlenmesinin ardından uygulama mülakat sınavı yapılacaktır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında birçok adaya alım müjdesi verildi. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan genelgede 24 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğinin detaylarına yer verildi ve personel alımına ilişkin bilgiler açıklandı.

Zabıta alımları İl ve İlçe Belediyelerine nasıl yapılacak.

Adaylar hem KPSS puanı ile merkezi atama ile hem de daha sonra açıktan yapılacak olan alımlar mülakat ve sınav ile alınacak. Bay ve Bayan adayların yapılması beklenen alıma başvuru yapabilecektir.

Zabıta Memuru Alımına Başvuru Genel Şartları;

Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, TCK 53. Maddeye göre suçu olmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve 35 yaşını aşmamış olmak şartları istenmektedir.

Editör: TE Bilisim