Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alemdar Destanı’nın 99. Yıl törenlerinde AK Parti ve CHP Milletvekillerini eleştirdi. Posbıyık, "Bu istiklal madalyasının buraya gelmesi lazım. Yoksa bu 5 tane milletvekiline ben Ereğli halkına saygı duymuyorlar diye ifade kullanacağım diyerek 5 Milletvekiline yazıklar olsun açıklaması yapmıştı.  

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın bu açıklaması sonrasında CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Alemdar Gemisi’nin Ereğli’ye intikalinin 99.yıldönümü nedeniyle düzenlenen programla ilgili olarak tarafıma bu konuda Ereğli Kaymakamlığınca veya Ereğli Belediyesince, herhangi davetiye gönderilmediği gibi, herhangi bir şekilde bilgi de verilmediğini söyledi.

‘BANA HABER VERİLMEDİ’…

Demirtaş yaptığı açıklama şu şekilde; Bugün -27/01/2020 tarihinde- Alemdar Gemisi’nin Ereğli’ye intikalinin 99.yıldönümü nedeniyle düzenlenen programla ilgili olarak tarafıma bu konuda Ereğli Kaymakamlığınca veya Ereğli Belediyesince, herhangi davetiye gönderilmediği gibi, herhangi bir şekilde bilgi de verilmemiştir.

Bugün basında çıkan haberlerden sonra, program daveti ile ilgili olarak Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Özel Kalem ve Yazı İşleri Müdürlüğü ile danışmanımın yaptığı görüşmelerde, Alemdar Gemisi’nin Ereğli’ye intikalinin 99.yıldönümü nedeniyle düzenlenen program davetiyesinin dağıtımının Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından yapıldığı söylenmiştir. Bunun üzerine Kdz. Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür Müdürü ile görüşülmüştür.

Görüşmelerde, ayrıca Belediye değişikliğinden sonra Kdz. Ereğli Belediyesi’nden bu tür etkinliklerin davetiyelerin tarafımıza iletilmediği, ifade edilmiştir. Kültür Müdürü göreve yeni geldiğini bildirmiş ve faks ve e-mail adresini istemiş, konuyla ilgileneceğini söylemiş, başka da bir açıklama yapmamıştır.

Bugünkü Alemdar Gemisi’nin Ereğli’ye intikalinin 99.yıldönümü programına katılmama nedenim, tarafıma Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından, davetiye gönderilmemesi ve tarafıma hiçbir şekilde bilgi verilmemesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’dedi

Editör: TE Bilisim