Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 Yaş üstü vatandaşlara uygulanan kısıtlamanın aşılama oranlarına göre esnetilebileceğini söyledi.

Corona Virüs nedeniyle açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nda tartışılan konuları gazetecilerle paylaşırken, 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen kısıtlamalarla ilgili de açıklamada bulundu.

Bakan Koca, “65 Yaş Üstü vatandaşlarımız aşılama çalışmalarına başladık. Ama süreçte 65 yaş aşılama oranlarına bakılarak bir esnetme söz konusu olabilir” dedi.

“AŞI İLK DOZDAN 42 GÜN SONRA KORUMA SAĞLIYOR”

* Aşı olduğumuz gün koruma başlamıyor. İkinci doz aşıyı olup üzerinden 14 gün geçtikten sonra aşılanmış oluyoruz. Yani ilk aşı olduğumuz günden 42 gün sonra. Bu 42 gün kendimizi daha iyi korumak zorundayız. Ayrıca tüm nüfusumuzun en az yüzde 60’ını aşılamadan aşı güvencesini elde etmiş olmuyoruz. Aşının ilk dozunu yaptırmış olmak bizi tedbire sevk etmeli. Her geçen gün sayısı artan mutasyonlu virüse de dikkat etmeliyiz. Bazı illerimizde buna yönelik özel planlarımız var. Vaka sayılarındaki artış bazı illerimizde diğerlerinden daha geç normalleşmesine neden olabilecek.

Editör: TE Bilisim