TÜRK-İŞ Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, kamuda yaklaşık 700 bin işçinin ücretlerine 2023-2025 dönemindeki zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüne dair taleplerini belirlemek için toplandı.

TÜRK-İŞ’in görüşmeler öncesinde konfederasyon bünyesinde oluşturduğu Kamu Koordinasyon Kurulu bugün TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde toplandı.

Konfederasyon Genel Merkezinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Kurul başkanlığını yürüten TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ile aralarında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil’in de bulunduğu TÜRK-İŞ’e üye sendikaların yöneticileri katıldı.

Tüm sendikaların görüş ve önerilerinin dinlendiği toplantıda; taban ücret, zam oranı, refah payı, kamudaki taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumu ile sosyal haklar konuları masaya yatırıldı.

Kamuda üyesi bulunan TÜRK-İŞ’e bağlı 15 sendikanın yetki tespit süreçlerini tamamlamasının ardından yaklaşık 700 bin işçinin 2023-2025 dönemindeki ücret zammı ve sosyal hakları içeren talepleri oluşturulacak. Taleplerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulmasıyla Çerçeve Protokol kapsamında pazarlık süreci başlayacak.

Editör: TE Bilisim