(Özel/Kulis Haber)

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ayak oyunları sonrası kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

Başkan Alan’ın yakın arkadaşları Yaşar Gök, oğlunu Zonguldak Belediyesi’ne işe aldığı Yusuf Gülay tavşan aday olarak çıkarken, diğer yakın arkadaşı  Ömer Erbay’ın sahneye sürüleceği siyasi kulislerde konuşuluyordu.

AK Parti Merkez İlçe Başkan adayı olması beklenen Ömer Erbay’ın ağabeyi Süleyman Erbay’ın da MHP Merkez İlçe Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Ocak 2020 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından görevinden alınan MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un yerine Süleyman Erbay atanmıştı.

Stratejik plan mı?

Cumhur ittifakı olan MHP kanadında siyaset yapan Süleyman Erbay’ın kardeşi Ömer Erbay da AK Parti Merkez İlçe Başkanı olursa tam olarak Cumhur ittifakı Zonguldak’ta vücut bulmuş olacak.

Diğer taraftan, Belediye Meclisinde yakınlarını işe aldığı, Belediye ile dolaylı olarak ticaret yapan, damadını işe aldırmak için bekleyen ve müteahhitlik yapan birkaç meclis üyesi Başkan Alan’a siyasi ve ticari olarak yürekten bağlı Meclis Üyeleri bulunuyor.

Siyasi kulislerde Başkan Alan’ın, MHP’de siyaset yapan Süleyman Erbay’ın kardeşi Ömer Erbay’ı AK Parti Merkez İlçe Başkanlığa getirerek MHP grubunda bulunan iki Meclis Üyesinin de desteğini almak için hamleler yaptığı ileri sürülüyor.


​​​​​​​

Editör: TE Bilisim