Genel Merkez Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri ve Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkan Mustafa Sarıoğlu yönetimi ile birlikte CHP İl Başkanı Umut Başoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu’da hazır bulundu.

Ziyarette, Emekliler ile ilgili sert bir açıklama yapan Sarıoğlu, Zonguldak’ta 150 bin emekli var, 150 bin çocuğu ve torunu işsizlikten Zonguldak’ı terk ettiğini ifade etti.

Turpçu, İse CHP olarak Zonguldak’ta  125 bin çalışan,150 bin emekli vardı. Bizim bireysel olarak değil parti olarak  görüşlerimiz çok acıktır. AKP bizim önerimizi en azından asgari ücreti yükseltmek zorunda kaldı. Şimdide seçim geliyor diye taşeron işçilerini onu da hepsini kapsamadı  ama onda da çok fazla mağduriyetler var. Ben şahsım olarak ta diğer Milletvekilleri de bunla uğraşıyorlar. Açıkçası AKP biz ne dersek onu yapıyor” ifadesine yer verdi

SARIOĞLU, ZİYARETTE SERT KONUŞTU

Ziyarette konuşan Sarıoğlu, AKP'ye ve Muhalefet partisine Emekliler ile ilgili sert açıkmalarda bulundu.

Sarıoğlu, “Genel Merkez Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri ve Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak CHP kongresinde yeni seçilen Umut Başoğlu başkanımıza ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımıza hayırlı  olmak için geldik. Çoğunu tarıyorum yıllardır maden ocaklarında beraber çalıştık. Bizler Zonguldak’ta 25-30 sene yer altı maden ocağında  çalışmış akciğerlerinde kömür tosu, taş tosu olan çilekeş insanlarız. Zonguldak’ta 150 bin emekli var, 150 bin çocuğu ve torunu işsizlikten Zonguldak’ı terk etti. Köylerde emeklilerden başkası kalmadı. 40 bin kişinin çalıştığı Zonguldak’ta 7 bin çalışan kaldı TTK’da zor günler atlatıyoruz.  Birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Biz Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak, Ankara’da ki görevim icabıyla Türkiye nin değişik vilayetlerine gidiyorum, Zonguldak’ın bir ağırlığı ve bir sevgisi var.  Hangi vilayete gidersek gidelim bize saygı duyuyorlar. Ama Zonguldak’ta biz iktidarıyla muhalefetiyle birlik beraberlik içerisinde hareket edip ne TTK’ya ne çalışanımıza ne de emeklimize şuana kadar sahip çıkılmadı. İnşallah bundan sonra sahip çıkılır diyorum. Ben sayın başkanımıza ve yönetim kurulu arkadaşlara yeni görevinde başarılar diliyorum ”dedi.

TURPÇU, AK PARTİYE YÜKLENDİ…

Mustafa Sarıoğlu’nun sert konuşması sonrasında Şerafettin Turpçu ise Emekliler üzerinden AK Partiye Yüklendi. Turpçu, “Biz hem 7 haziran seçimlerinde hem de 1 Kasım seçimleri öncesinde emeklilerimizle ilgili, asgari ücretle ilgili, taşeron la ilgili net açıklamalar yaptık.  Dini Bayramlarda bir maaş ikramiye, Zonguldak’ta  125 bin çalışan,150 bin emekli vardı. Bizim bireysel olarak değil parti olarak  görüşlerimiz çok acıktır. AKP bizim önerimizi en azından asgari ücreti yükseltmek zorunda kaldı. Şimdide seçim geliyor diye taşeron işçilerini onu da hepsini kapsamadı  ama onda da çok fazla mağduriyetler var. Ben şahsım olarak ta diğer Milletvekilleri de bunla uğraşıyorlar.  Hastanelerde çok özel şartlarda çalışan taşeronlar var. Ben onlarla her gün görüşüyorum, onların haklarını savunuyorum, mecliste konuştum.  Şimdide soru önergesi vereceğim. Biz görevlerimizi yapmaya çalışıyoruz. İktidarda değiliz ama AKP’ye biz dediklerimizi yaptırıyoruz en azından.  Asgari ücreti yaptırdık, taşeronla ilgili kısmen yaptırıyoruz. Şimdide Emeklilerde, ben inanıyorum ki bizim ikramiye işine onlarda sıcak bakacaklar ”dedi.

 BAŞOGLU, EMEKLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başoğlu ise Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi Zonguldak’ta 150 bin emeklinin olduğunu aslında önceden emekçinin şimdi ise emeklilerin kenti olan bir kente hep beraber yaşamaya çalışıyoruz ve mücadele vermeye de çalışıyoruz. Önceden köylerde TTK işçisi çalışırken, köylerimizde her evde iki tane çalışan vardı şimdi o çalışanlarımızın tamamı emekli oldu.  Ama gelinen sürece baktığımız da emekli olduktan sonra emeklilerde ve  o jenerasyon artık göç vermeye başladı. Köylerde 15 yıldır verdiğimiz göçe baktığımız da Zonguldak’ta köylerde ve kahvelerde artık çay içecek emeklinin dışında bir vatandaşımızın olmadığını hepimiz biliyoruz. Biz, partimiz  vekillerimiz ve de her türlü emeklinin yanındadır ve olmaya da devam edecektir. Ziyaretinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum ”dedi.

Editör: TE Bilisim