İçişleri Bakanlığı tarafından çıkan karaname ile Zonguldak Valiliği görevinden, Başmüfettişliğe atanan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar Cuma günü saat 11.00’de kente veda edecek.

Halkın kullanımında olması gereken sahillerdeki işgalleri yıkan, çöpe atılan, şikayetlere ve şaibelere neden olan yemek ihalelerini iptal ettirerek, taşımalı yemekleri Zonguldak Valiliği aşevinde yaparak, yetim ve fakir öğrencileri devlet eliyle doyurulmasını sağlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ı kentten millet uğurlayacak.

Cuma günü saat 11.00’de Zonguldak Valiliği önünde yapılacak uğurlama törenine halk olarak büyük bir katılım gerçcekleşmesi düşünülürken, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in de uğurlama organizasyonu yaptığı öğrenildi.

“Zonguldak halkı Vali Ahmet Çınar’ı seviyor. Henüz yaşı çok genç. Zonguldak’ın da ona ihtiyacı var. Bize sormadan alamazlar” diyen AK Partili Zonguldak Milletvekilleri ve teşkilatlar kararname sonrası 29 Ekim de yapılan Cumhuriyet yürüyüşüne bile katılmazken, halkta karşılığı olan Valinin gitmesine sesiz kalırken, CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Cuma günü Vali Ahmet Çınar’ı Zonguldak halkıyla birlikte uğurlayacak.

Bilindiği gibi, önceki Vali Ali Kaban döneminde mobbing uygulanarak hizmet vermesi engellenen ve kent insanına eziyet eden uygulamaların ardından Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Valiliği’nin ortak çalışması ile kente ivme kazandırılmaya çalışılmıştı.

Editör: TE Bilisim