Ak Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştireceği ve “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” projesi kapsamında yarın “Cuma günü” Dedeman otelde gerçekleştirilecek toplantı ile Zonguldak’ın ekonomik beklentileri ve talepleri dinlenerek çözüm önerileri masaya yatırılacak.



AK Parti Genel Merkezi tarafından illerin ekonomilerinin nabzını tutmak, beklentileri ve talepleri ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak için 81 ilde gerçekleştireceği toplantılar 24 Kasım 2017 Cuma günü Zonguldak, Bingöl ve Kırşehir’de başlayacak ve 4 ay süre içinde 81 ilde gerçekleştirilecek. Yarın (Cuma günü) Dedeman Otelde Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı 24. Dönem Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı’nın katılımı ile iki oturumda gerçekleştirilecek toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr. Hakan Sarıbaş yapacak. Dedeman otelde sabah gerçekleştirilecek toplantıya AK Parti Zonguldak Teşkilatları katılırken, öğleden sonra yapılacak toplantıda STK temsilcileri, iş dünyası temsilcileri ve Üniversite’den yetkililer katılacak. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Her ilin ayrı bir ekonomik gündemi olmasından yola çıkılarak başlatılan projeyle3 farklı kanaldan toplanan bilgilerin genel merkeze iletileceğini, bu çerçevede yapılacak çalışmaların önemli ayağını da saha çalışmaları içerisinde yapılacak anketlerin oluşturacağını söyledi. Tosun, doğrudan halkla görüşmeler yapılarak sokaktaki vatandaşın perspektifi, tercihi ve önceliklerinin belirleneceğini dile getirerek, Anketlerde halka, şehirlerin son 15 yıl içinde gerçekleşen projelerden kendilerini en çok memnun edenin hangisi olduğu, önümüzdeki süreçte şehirlerinde ne gibi yatırımların yapılması gerektiği, yatırım ve projelerin önünde ne gibi engeller bulunduğu sorulacağını dile getirerek, Anket sonuçlarına göre, şehirlerin ihtiyaç duyduğu, kalkınmayı hızlandıracak, ayrıca şehirleri cazibe merkezleri haline getirecek proje ve yatırımlar belirleneceğini ifade etti.



İŞ ÇEVRELERİ, STK'LAR VE ÜNİVERSİTELER İLE GÖRÜŞÜLECEK



AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Tüm illerin sosyoekonomik farklar olmaksızın kalkınmasının hedeflendiği proje ile iş çevreleri, işadamları, ulusal ve uluslararası yatırımcılar, esnaf ve ticaret odaları temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları ile üniversite yöneticileri ve akademisyenlerin de bulunduğu gruplarla bir araya gelinerek, 24 Kasım 2017 Cuma günü Dedeman Otelde yapılacak toplantı ile Zonguldak’ın ekonomik beklentileri masaya yatırılacağını sözlerine ekledi. Tosun açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizde yaklaşık 10 milyon İlimizde de 71 bin üyeye sahip ve politikalarını halkın beklentilerine göre belirleyen Ak Parti olarak, halkın ekonomideki beklentilerini de ölçmek amacıyla başlattığımız bu projenin bir diğer ayağını ise parti teşkilatları ile buluşma oluşturacak. Partinin il ve ilçe teşkilatlarımız ile bir araya gelinerek, siyaseten önemli ekonomik konular görüşülecek.



BİNGÖL, ZONGULDAK VE KIRŞEHİR İLE BAŞLAYACAK



24 Kasım Cuma günü, Bingöl, Zonguldak ve Kırşehir'de eş zamanlı olarak başlayacak proje 4 ay sürecek. 81 ilde olduğu gibi Zonguldak’ta da anket çalışmalarıyla vatandaşlarımızın, "2019'a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" başlığıyla düzenlenen toplantılarla da hem STK'lar hem meslek kuruluşları hem üniversiteler hem de teşkilatların görüşü alınacak. Bu üç hattan gelen bilgiler, genel merkeze iletilecek ve illerin öncelikleri ortaya konularak, ilgili bakanlıklarla beklenen yatırım ve projeler hayata geçirilecek.”
Editör: TE Bilisim