Lavvuar alanındaki yol çalışmalarını inceleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'a göndermelerde bulundu.



13 Ocak Cumartesi günü Zonguldak Merkez’de Lavuar Alanı’nda yol çalışmasına incelemelerde bulunmak için giden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Lavuar Alanı ile ilgili kendisine yönelik eleştirilere tepki gösteren Akdemir, gereken işlemlerin yapıldığını fakat TTK’nın açtığı dava sonucunda projelerin hayata geçirilemediğini söyledi. Bütünşehir tartışmaları ile ilgili de konuşan Akdemir, bu uygulamanın Zonguldak’a sıkıntı getireceğini belirtti. Akdemir’in açıklamaları şöyle:



“Bu şehir Hepimizin”



Lavuar alanında başlattıkları yol çalışması için konuşan Akdemir: “Bakın burası lavuar alanı ama biz hizmet getiriyoruz. Niye? Vatandaşımız burada çamurda yürüyor; taksilerimiz – otomobillerimiz sıkıntı çekiyor. Burası benim yetki alanım değil ama ben burada vatandaşlarım için hizmet sunuyorum. Lavuar alanı benim hizmet bölgem değil ama şehir kimin, şehir hepimizin… Sadece benim, TTK’nın, DSİ’nin falan değil! Ben de bu şehirde vatandaşımız yürürken bu lavuarın tarihi ve görkemli görselliğin içinden rahatlıkla yürümesini istedim, kirliliğin içinde yürümesini istemedim.” ifadelerini kullandı.



“O söz verenler sözlerini tutmadı!”



Yolun aslında asfalt olacağını ama kendisine söz verenlerin sözlerini tutmadıklarını belirten Akdemir sözlerini; “Bu yol soğuksu girişine kadar gidecek. Aslında burayı asfalt yapacaktık ama o söz verenler de sözlerini yerine getirmedi. Asfalt yapsaydık aslında burayı gayet güzel bir şekilde masrafsız halledebilecektik ancak kış geldi ve bu mevsimde asfalt dökülmesi çok büyük sıkıntı. Bu sıkıntıyı bildiğim için de ben de hizmetin geri durmasını engellemek için böylesi bir çözüm buldum. Çünkü hizmet bir gün, iki gün geri durdu mu halk tarafından tepkiler geliyor, sıkıntı büyüyor. Ama bilinmiyor ki işin başka bir boyutu var ama halk da tabi ki muhakkak bu boyuta değil hizmete bakar. Biz de görevimiz devam ettiği sürece görevimizi en layık olduğu şekilde sürdürmeye gayret edeceğiz.” ifadeleri ile sürdürdü.



“Bilmeden konuşuyor! “



Ayrıca çalışmaların önüne engel olunduğunu da belirten Akdemir; “Bu bölgede bizim bir nikah salonu ve bir kongre sarayı projemiz var ve biz 18 uygulamasını da yaptık.  Biri çıkıp diyor ki 18 uygulamasını yaptın mı yapmadın mı? Bilmeden konuşuyor! Esasen bu çalışmayı yaptığımızı biliyor da karşısındakini karalamaya çalışıyor. Ben 18 uygulamasını yapalı kaç zaman geçti! Herşey apaçık belli burada ama TTK yer ve imar ile ilgili mahkemeye gitti. Onu söyleseler ya! TTK neden mahkemeye gitti deseler ya!” ifadelerini kullandı.



“Yalan söylemeyeceksin, düzgün konuşacaksın!”



Akdemir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın hakkında yaptığı açıklamalara da sert tepki gösterdi. Akdemir Çağlayan’ın açıklamaları hakkında; “Ben Sayın Çağlayan’a ne dedim orada? Bilmeden konuşuyorsun dedim! Kendisi biliyor 18 uygulamasını yaptığımı. Biliyorsun resmen, bilmiyor musun! Yalan söyleme demedim mi orada kendisine! Sert çıkmışım, neden sert çıkmayayım ki… Yalan söylemeyeceksin, düzgün konuşacaksın! Eksikliklerim var muhakkak… Zonguldak çok farklı ve özel bir şehir çünkü beklentileri de farklı bir şehir. Biz de eksikliğimizi tamamlamak için mücadele ediyoruz zaten. Ekonomik gücümüz belli, eksikliklerimiz belli… Bunların hepsini bir bütün olarak görüp eleştirmek lazım…” sözlerini söyledi.



“Bütünşehir sıkıntılar doğurur!”



Merkezden Belediyelere gelen ödenekler ile ilgili; “Merkezden gelen ekonomik katkı için de kriter bellidir, hiçbir belediye “resmi gelir” anlamında birbirinden ayırt edilemez. Her belediyeye payı verilir. Kriter doğrultusunda o payı belediyeye aktarılır!” ifadelerini kullanan Akdemir, Zonguldak Belediyesi’nin yapısının değiştirilmesi ile ilgili de; “Bütünşehir ile Büyükşehirin yasal olarak çok büyük farklıları var. Tabi sonucun ne noktada çıkacağını bilmek lazım…  Ben şimdi Merkez Belediyesi Başkanıyım ama bu uygulama ile bütün belde belediyeleri kapanacak, imar ve ihaleler merkez belediye tarafından yapılacak. Bu da sıkıntılar doğurur. Şimdi Zonguldak’ın coğrafi durumuna bakıldığı zaman Çaycuma’nın en uç köylerine buradan hizmet gidecek demek oluyor. Bu da pek çok sıkıntı ve eksikliği beraberinde getirir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim