Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’den çarpıcı açıklamalar…



Kent olarak yollarla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Asfalt çalışmalarına ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz?



Muharrem AKDEMİR: Doğalgaz, Enerjisa, Telekom’un nakil hatları gibi altyapı çalışmalarının akabinde sıkıntılar oluşuyor. Yolu hemen kapatmaya kalktığınız zaman yolda oturmalar meydana geliyor. Bu nedenle zeminin oturmasını bekliyoruz. Toplumsal olarak da sabırsız bir toplumuz, hemen  her şeyin bir ön önce yapılmasını istiyoruz. Ama teknik olarak bunu hemen kapattığınız zaman çökmeler meydana gelebiliyor. Zemin otursun, bir daha yol çökmesi olmasın diye hemen kapatmıyoruz. Bu anlamda halkımızın anlayışını istiyoruz.



Belki benim dönemimde ilk defa bu kurumlar bir araya geldi. Oldukça koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Enerjisa 2017 Yılı Mayıs ayında kent merkezinde çalışmalarını yapacaklar. Bu çalışmanın bitiminde kent merkezindeki kaldırımları yapacağız.  Bizler Zonguldak’ı yap-boz tahtasına döndürmemek için şu an için vatandaşımızdan gelen eleştirileri dikkate alıyoruz. Fakat biz ne yaptığımızdan eminiz.  Muhalefette bizi eleştirecek tabi ki. İşi ne...  Evet geç kalabilirim ama halkın parasını kullandırmayacağım. Ben böyle terbiye aldım. Her türlü eleştiriye açığım. Veremeyeceğim hiçbir hesabım yok.



Belediye bütçesi konusunda çeşitli spekülasyonlar var. Şu an bütçeniz  ne durumda? Borcunuz, alacağınız ve aylık gelirinizi öğrenebilir miyiz?



Muharrem AKDEMİR: Biz gelir-gider dengesini iyi ayarladık. Baktık ki çok borcumuz var. Şimdi hükümet onu kendiliğinden yapılandırmaya soktu. Bize sormadı. Rakam olarak çok büyük rakam. Büyük rakam olduğu için ben onu ödeyemem dedim. Zaten o yüzden biraz sıkıntıya girdik. İller Bankasından  kesilen para % 12 iken % 60’a çıktı. Biz buna rağmen işçilerin maaşını tam ödedik. En büyük handikabımız gelirlerimizi artırıcı bir şey bulamıyoruz. Arsa konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. 5 Yıldır İmar konusunda kasamıza para girmiyor. Buradan 4-5 Milyon TL gelirimiz vardı.



Acılık da bulunan şu an otopark/Sosyete Pazarı olarak kullanılan alanı Katlı otopark olarak yapıp gelir elde etmeyi düşündünüz mü?



Muharrem AKDEMİR: Biz orayı kaç defa satışa çıkardık. Ama alan olmadı. Pahalı buldular. Bedava verecek halimiz yok. Veremem, vermem de…  Ben yerimi ucuza vermem.  Zonguldak’ta 14 katlı izin oraya verilmiş.  Çalışmaları yaptırıyorum otoparkla ilgili. Şu an yer arıyoruz. Yer bizim yerimiz olursa çok evla olacak. Yap-işlet-devret modeliyle yapmayı düşünüyoruz. Acılık’taki yerimizi, karşısında otopark olduğu için düşünmedik ama otopark yapmayı düşünüyorum.  Caddelerde otopark yaptırmadığınız zaman şehirde rahatlayacak. En son o tarafa doğru düşünüyoruz. Alsın bir vatandaşımız, zaten imarı da var.
Editör: TE Bilisim