Zonguldak Belediye Meclisinin Nisan ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Zonguldak Belediyesi’nin 2017’ yılında yapmış olduğu faaliyet raporu 13 oyla ile kabul edildi.

Okunan  faaliyet  raporları sonrasında  ise söz alan Zonguldak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, Belediyenin BAKKA’ya borcu olduğunu  ifade etti.  Bu söz sonrasında ise Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Karagüzel’e cevap verdi.  Akdemir, “BAKKA kurumuna para ödenmesine ve verilmesine karşıyım. BAKKA’nın hangi akla hizmet, belediyelerin zaten yükü çok ağır, Belediyelerden  niye para istiyorlar.  Destek vermesi gerekirken, BAKKA’ya para saçıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Akdemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  “Özellikle BAKKA toplantılarının üzerinde durdu. BAKKA’ya borcumuz olduğunu, ben göreve geldiğim günden itibaren BAKKA kurumuna para ödenmesine ve verilmesine karşıyım. BAKKA’nın hangi akla hizmet, belediyelerin zaten yükü çok ağır, Belediyelerden  niye para istiyorlar.  Destek vermesi gerekirken, BAKKA’ya para saçıyoruz. BAKKA nedir, küçük esnafa, yatırımcıya para veren bir kurumdur. Belediyelerden neden bu gücü istiyor. Ben buna karşıyım zaten, toplantılarda da bunu söylüyorum. Borcumuz var, yasal olarak iller bankasından da payımız kesiliyor, ama karşıyım. Belediyelerden bu yükü alınmasını istiyorum. BAKKA toplantıları benim için resmi katılımdır, o yüzden de katılmak zorundayım ”ifadelerine yer verdi

Editör: TE Bilisim