(Özel Haber)

Asma Lavvarı’nı kapatarak Çatalağzı Beldesinde yaklaşık 10 milyon TL harcanarak kurulan ÇAKA Tesisi yatırımının bir fiyaskoya dönüştüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda akıl almaz bir yönetim anlayışı sergileniyor.

TTK’nın en verimli ve karlı lavvar hizmeti aldığı Asma Lavvarı’nın kapatma kararı ile üretilen kömürlerin yıkanması amacıyla Çatalağzı’na vagonlarla gönderen Genel Müdür Kazım Eroğlu,  Çatalağzı Lavvar ihalesini alan Zafer Madencilik’in kapısına kilit vurarak kömürü yıkamak istememesi üzerine kriz yaşamıştı.

Genel Müdür Kazım Eroğlu’nun aldığı yanlış ve fevri kararlar zincir halinde birbirini takip ederken, bir an önce ekonomiye kazandırılması gereken kömürler günlerce kiralanan vagonlar üzerinde bekletilerek kurum zarara uğratılmıştı. ÇAKA (tüm kömürlerin tek elden yıkanması için yapılan tesis) tesisine harcanan 10 Milyon TL’yi aklamak adına akıllara durgunluk veren çözümler üretilmeye çalışılıyor.

İddiaya göre; TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde çıkan kömürü Çatalağzı Lavvarı’nı işleten Zafer Madencilik’e sözleşme dışı yıkatamadığı için ticari ahlak kurallarına uymayan bir formül buldu. Zafer Madencilik’in sözleşmesini fesih etmek isteyen TTK, önümüzdeki günlerde  Zafer Madencilik’in işletmeciliğini yaptığı Çatalağzı Lavvarı’na tekrar kömür göndererek Avukatlar ve noter aracılığı ile tutanak tutturup sözleşmeyi fesih ettirecek fırsatı yakalamaya çalıştığı iddia ediliyor.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun peş peşe yaptığı hataların bedelini Türkiye Taşkömürü Kurumu öderken, öngörüsüz yapılan iş akışı nedeniyle günlerdir kurum zarara uğratılıyor.

Yaklaşık 20 gün önce Ankara’da Zafer madencilik ile masaya oturan ve anlaşmaya çalışan ancak istediği sonucu elde edemeyen TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun kurumu kendi ego ve kaprisleri ile yönetmeye çalışması arkasındaki gücün kim yada kimler olduğu sorusunu da beraberinde getiriyor.

Editör: TE Bilisim