İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, Zonguldak’ta bulunan Engelli Derneklerini ziyaret ederek, ’2023/1 Dönem Engelli Hibe Desteği Proje Başvuruları’’ konusunda bilgilendirdi.

Hibe Desteğinden İlimizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın haberdar edilmesinin önemi ve gerekliliği düşüncesiyle Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak, Kdz. Ereğli, Kozlu, Çatalağzı, Devrek, Gökçebey ve Çaycuma şubelerine Kdz. Ereğli Hizmet Merkezi Müdürü Ayfer Yazıcı ve Şef Özlem Tanrıverdi ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde, proje başvuru süreci hakkında dernek başkan ve yönetim kurulu üyelerine bilgilendirme yapıldı, kendi işini kurmaya yönelik aklında bir projesi olup gerçekleştirme imkanı bulamayan engelli vatandaşları proje hazırlamaya davet edildi.

Proje Başvuru Rehberi dikkate alınarak hazırlanan projeler ‘’Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon’’ kararı çerçevesinde kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyonca değerlendirilerek uygun bulunan projelere destek verilecek.

Proje Başvuru Rehberi İŞKUR internet adresinde ( www.iskur.gov.tr) ‘’Duyurular’’ sekmesinde yayımlanmıştır. Kendi işini kurmak isteyen engellilerin proje başvurularını, 9 Aralık 2022 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim