(İsmail Akduman/ Sözcü)

3 Ağustos gecesi meydana gelen olayda, Zonguldak-Ankara yolunun Bakacakkadı mevkiinde meydana gelen olayda, trafik denetimi yapan jandarma ve polis ekipleri, İsmail K. yönetimindeki otomobili durdurarak kimlik, ehliyet ve alkol kontrolü yapmak istedi.

Ancak araç sürücüsü İsmail K. ile Gökçebey Şoförler Odası Başkanı ve AKP Gökçebey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başlı, güvenlik güçlerine zorluk çıkararak tartışmaya başladı.

Tartışma sırasında İsmail K. ile Başlı, güvenlik güçlerine hakaret ve küfür edip ederek engel olmaya çalıştı. Araçta bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan sürücü İsmail K’nın 1.6 promil alkollü çıktığı tespit edilirken, alkolmetreyi üflemeyi kabul etmediği için 5 bin 224 TL, alkollü araç kullanmaktan da bin 823 lira olmak üzere toplam 7 bin 47 TL ceza para cezası kesildi.

2 yıl 8 ay süreliğine ehliyetine el konulan İsmail K. hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan da soruşturma açıldı.

Ayrıca, araç sürücüsü, İsmail K. ile AKP’li Başkan Kadir Başlı’ya, Gökçebey Sulh Ceza Hakimliğince Yurt Dışına Çıkma yasağı konuldu.

Haftada bir gün denetimli serbestlik hükümleri uygulama kararı verilen Başlı ile sürücü İsmail K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan olay anında araçta bulunan köy muhtarı Erol Karatülü ve Recep Ç. savcılıkta alınan ifadelerinin ardında serbest kaldı.

Editör: TE Bilisim