Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kanal Z ekranlarında gazeteci Simge Kırlı’nın gündeme dair tüm sorularını yanıtladı.

Belediye çalışmalarını anlatan Başkan Alan’a, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’la yaşadığı sorunları soran Simge Kırlı, Yaşar Gök’ün Merkez İlçe Başkan adaylığını sordu.

“Mustafa Çağlayan’la sorun yaşadınız mı?” sorusuna “Bu sorudan sıkıldım” diyen Başkan Alan’ın samimiyet ve gerçeklerden uzak açıklamaları şöyle;

Bu sorudan sıkıldım, cevap verelim de bir daha bu soru sorulmasın. Sadece Belediye Başkanın bir lafıyla böyle bir şeyi yapıyor algısı beni çok rahatsız etti. Dediğiniz gibi omuz omuza çalıştık, tabi ki bir birimiz arasında sorunlar olur. Ama bunun dışarıya yansıtılması, konun sürekli gündeme getirilmesi beni rahatsız ediyor.

Mustafa kardeşimiz bizim Meclis Üyeliğimizi yapmıştır, İlçe Başkanlığımızı yapmıştır. Zeki Tosun İl Başkanı olmuştur, ben Belediye Başkanı oldum. Şahıslarla hiçbir zaman olmamıştır.

Benim ilçe başkanım tabi ki başarılı olmuştur. Benim bu süreçle ilgili, ilgim olmadı.

Ben partide kimse ile kavgalı değilim. Kavgalı olmalı şansımız yok. Ama dediğim gibi herkesle aynı fikirde olma şansım yok.

Bizim Mustafa ile anlaşmamız, anlaşmamız önemli değil. Biz AK Partiliyiz.

Yaşar Gök benim dostum, arkadaşımdır...

Simge Kırlı: Bir Belediye başkanının Merkez İlçe Başkanının ismini vermesini doğal karşılıyorum. Uyumlu çalışması çok önemli. Siz bir isim vardır. Yaşar G ök ismini onaylıyor musunuz?

Selim Alan: Ben senin dediğine katılmıyorum. Biz çok kurumsal bir partiyiz. Sadece Belediye Başkanı istiyor diye olmaz. Belediye Başkanı istedi diye kimse görevden alınmaz. Ben teşkilat rozetimi çıkardım. Genel Merkez her hangi bir çalışma yaparken İl Başkanına sorar. Bir Belediye Başkanı ben bununla

Benim dostumdur, arkadaşımdır, samimiyim. Ben gazetecilere göre karar vermem. Yola çıktıklarımı yolda bulduklarıma değişmem, kimsenin aklına da ihtiyacım yok. Yaşar gök te bana bu taleple gelse, “Hayırlısı olsun, hakkındır” derim. Yarın bir başkası da çıksa aynı şeyi söylerim. Yaşar Gök, bana böyle bir taleple gelmedi. Varsa da bu güne kadar bana gelenlere ne demişsem, ona da derim. Genel Merkezimiz, İl Başkanımız, Milletvekilimiz benim fikrimi söylerse, gönlümden biri geçerse söylerim. Acayip üzülüyorum. Ben teşkilatla hiç kavga etmedim. Hiçbir zaman lafımı esirgemedim.

Editör: TE Bilisim