Cumhuriyet Hal Partisi Zonguldak Belediye Meclis Grubu, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan hakkında suç duyurusunda bulundu.

2019 yılı faaliyet raporunda yer alan ihale usulsüzlükleriyle ilgili tüm Belediye Meclis Üyeleri toplu olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunurken, “Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis grubu olarak 2019 yılı Zonguldak Belediyesi meclis denetim komisyonu tarafından yapılan denetim sonucu Cumhuriyet Halk Partisi denetim komisyonu üyeleri yapılan denetleme esnasında konusu suç teşkil eden ve kamu zararına yol açan hususları tespit etmişlerdir. Bu hususlar ile ilgili olarak yasalara aykırı hareket eden ve kamu zararına sebebiyet verenler hakkında Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

5393 sayılı Belediyeler kanunu açıkça kamu görevlileri görevleri esnasında suç tespit ettikleri kurumları savcılığa bildirme zorunluluğu gereği kamu görevlerini yerine getirerek ,Zonguldak halkının haklarını koruma adına  Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis grubu suç duyurusunda bulunulmuştur.” denildi.


Editör: TE Bilisim