Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gündeme ilişki önemli açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü Zonguldak’a gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yapacağı ziyaretler hakkında bilgiler veren Başkan Ömer Selim Alan, öte yandan yılan hikayesine dönen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği ve üzerinde titizlik ile durduğu Bayburt İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ‘Protokol Cami’nin akıbeti hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, Çarşamba günü yapılan Belediyeler Birliği’nin üye seçimini de değerlendiren Başkan Alan, CHP’nin seçimi kazanabileceğini hiç düşünmediklerini ve çıkan sonuca şaşırdıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak ziyaret hakkında bilgi veren Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan: “Cumartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Zonguldak’ımıza gelecek. Biz sıkıntılarını daha önce ki Ankara ziyaretimizde kendisine aktarmıştık. Sayın bakanımız inşallah cumartesi günü hem teşkilatlarımızı hem de belediyemizi ziyaret edecek. Eski çöp döküm alanı, Millet Bahçesi alanı, eski lauvar alanında yapılacak olan Karaelmas kent park yapmak istediğimiz alanı gezeceğiz. Bunların dışında Zonguldak’ımızın çevre ve şehircilik anlamında bizim vatandaşımıza söz verdiğimiz ve hayata geçirmek istediğimiz projeleri sayın bakımınıza aktaracağız. Zonguldak’ımız için çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Belediyeler Birliği’nin seçimini değerlendiren Başkan Alan: “Doğruyu söylemek gerekirse şaşırdık. Biz böyle bir durumun olacağını tahmin etmemiştik ve düşünmemiştik. Oy kullanan meclis üyeleri böyle taktir etmiş. Arkadaşlarımızın gelmeyip oy kullanmayanlarda oldu. Az bir farkla Belediyeler Birliği’nin 5 tane üyesini bizim arkadaşlarımız değil CHP’li ekibin listesi kazandı. Zonguldak için hayırlı olsun, tebrik ediyoruz” dedi

 Protokol Cami’nin akıbetini Bakan Kurum’un açıklayacağını söyleyen Başkan Alan: “Cumartesi günü bunun net kararını inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan duyacaksınız. Biz bir görüşme yaptık ama bu bize bağlı bir şey değim. Sayın bakanımızın yaptığı görüşme belirleyici olacak. Biz şu an ki durumu hakkında sadece bilgi aldık” dedi.

Editör: TE Bilisim