Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ’ın isimsiz, bel altı ve ahlaksız yazılarına AK Partili Esnaf Aydın Arıcı’nın ardından bir tepki de Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Yaman’dan geldi.
Kadınlara, “Başkalarının yataklarından çıkın” dedi!
Dernek yönetiminde bulunan Hülya Özçelik ve Selvi Tığ adlı kadın yöneticilerin “Ahlaksız yazıları istemiyoruz. İnsanların yatak odalarından çıkın” şeklindeki eleştirilerinin ardından Ali Rıza Tığ, ertesi günkü köşesinde “Kimsenin yatak odasına girme” diye çağrı yapıyor. Bu çağrıyı yapanlara yanıt veriyorum: “Biz kimsenin yatak odasına girmiyoruz. Siz de girmeyin. Hatta çıkın!” yorumu ile kendisini eleştiren kadınların başkalarının yatağında olduğunu ima ederek iğrenç yazılarını sürdürdü.
Bel altı, isimsiz, ve ahlak dışı yazılarına eleştiri yapan tüm kadınlara pervasızca ahlaksız yazılar kaleme alan Devlet’in Polisi tarafından korunan Ali Rıza Tığ’a yanıt Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Yaman’dan geldi.
Vali Tutulmaz’a çağrı: Korumayı kaldırın…
Hülya Özçelik ve Tığ ailesinin gelini olan Selvi Tığ’ın ahlaksız yazılar yazan Ali Rıza Tığ’a gösterdikleri tepkinin doğru olduğunu belirten Başkan Yaman, Vali Mustafa Tutulmaz’a seslenerek korumanın kaldırılmasını istedi.
Millete bel altı yazılarla saldırıyor…
Yaman, “Devlet yetkililerine çağrımız var. Bu vatandaş kendisine koruma tahsis ettirmiş, o korumaların gölgesi altında hem geziyor, hem kendini daha güçlü hissederek herkesi küçümseyerek milletin üzerine saldırıda bulunuyor, bel altı yazılar yazıyor” diyerek Vali Tutulmaz’a çağrı da bulundu.

İşte Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Yaman’ın açıklaması…

Dernek yöneticimiz olan bayan arkadaşlarımıza sarf ettiği sözleri kınıyorum. Kadınlara karşı vermiş olduğu tepkileri kınıyorum. Bayanlara karşı uygunsuz ve çirkin sözleri kınıyorum. Yalnız Gazeteci arkadaşımız bildiği şeyleri yazsın, bilmediği şeyleri yazmasın. Vatandaşların gündemini de bu tür yazılarla meşgul etmesin. Daha yeni kurulan, göreve yeni başlamış bir derneğe böyle suçlamasına gerek yok.

Kendisi bizlere gelip teşekkür edecekken, karalamasına gerek yok. Derneğimize attığı iftira var, bu konuda da kendisini kınıyorum.

Kimsenin yatak odasıymış, bel altıymış bunları konuşmasına gerek yok, kınanacak şeyler bunlar. Neden yazıyor. Yatak odalarını nereden biliyor da yazıyor bu arkadaş.

Devlet yetkililerine çağrımız var. Bu vatandaş kendisine koruma tahsis ettirmiş, o korumaların gölgesi altında hem geziyor, hem kendini daha güçlü hissederek herkesi küçümseyerek milletin üzerine saldırıda bulunuyor, bel altı yazılar yazıyor. Zonguldak’ta onu yazacaksın bunu yazacaksın, Zonguldak’ta zaten kimse kalmadı ki, Zonguldak’a bir şey kazandırmak için uğraşmıyor. Zonguldak’a kazandırmak için Zonguldak halkının yanında olması gerekiyor.

Korumanın kaldırılmasını istiyorum. Ali Rıza Tığ Zonguldak’tan ekmek yiyorsa Zonguldak halkını bel altı yazmasın. Özel hayatın dokunulmazlığını ihlal etmesin. O Zonguldak halkının yanında olursa Zonguldak halkı da onun yanında olur. İnsanlara bel altı yazarsa biz de onu kınarız.  Zonguldak’ın sorunlarını, Zonguldak insanının sorunlarını yazarsa bizde onun yanında oluruz.

Biz de iş adamıyız, biz de tehdit ediliyoruz o zaman Devlet herkese koruma versin.

Editör: TE Bilisim