CHP’den son anda aday gösterilmeyen 19. Dönem Zonguldak Milletvekili, Umut Hastanesi Genel Koordinatörü Ali Uzun, önemli açıklamalarda bulundu. 

Ali Uzun’un basın açıklaması şu şekilde

"2019 Yerel Seçimleri kapsamında Zonguldak Belediye Başkanlığına Başkan Adaylığı için Aralık ayı başında, CHP seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Seyit Torun bana ulaştı. Partilerinin geniş isimli bir anket yaptırdığını, bu ankete benim ismimi de koyduklarını, Ali Uzun isminin ankette birinci çıktığını ifade ettiler.

Partilerinin bu yerel seçimde anket sonuçlarında önde çıkan aday tercihine önem verdiklerini, halkta karşılığı olan isimlerle yola çıkmak istediklerini, bu yönde hassas davrandıklarını belirterek Genel Başkan ve Genel Merkez adına şahsıma adaylık teklifinde bulunmak istiyoruz dedi.

Bu şekilde başlayan uzadıkça uzayan süreçte ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkili kurulları olan MYK’dan ismimiz tek isim olarak geçmiş, ardından Parti Meclisine sunulmasına kadar devam etmiştir.

Ne başında ne sonunda, bu sürecin hiçbir safhasında benim adaylık talebim olmamıştır. CHP Genel Merkezi tarafından adeta içine çekildiğimiz bu zaman zarfında, durumdan haberdar olan dostlarımızın destekleri dışında, hiçbir şekilde bir lobi faaliyetinde de tarafımca bulunulmamıştır. Buna rağmen son ana kadar ismimiz adaylıkta anılmış, geçmiştir.

Sürecin sonlanması ve sonrasında yaşananlara, sızan bilgilere ve adaylıkta geçen isimlerce yapılan açıklamalara baktığımızda, açıkçası CHP Genel Merkezinin süreci yönetirken ortaya koyduğu yaklaşımların birçok şüpheye gebe olduğunu değerlendiriyorum. Bugün açıkça ve samimiyetle söylemek gerekirse ismimizin hiç geçmemiş olmasını tercih ederdim.

Bana verdiğiniz güçle halkın adayı olarak her dönem siyasette ismimiz anıldı. Bu seçim döneminde de ısrarla bizi siyasetin içinde görme arzunuz kapsamında verdiğiniz bu destek ile Belediye Başkanı olarak şehrimize kazandırabileceğimiz ciddi, kalıcı hizmetlerle aktif siyasi hayatımıza veda etmeyi düşündük. Ama nasip değilmiş. Bundan sonra Zonguldak’a hizmet yolunda samimi gayrette olan kim varsa yanında yer alıp, elimizden geldiğince destek olacağız.

Bu süreçte seviyeli eleştirileri ile adaylığımıza karşı olanlara da saygı duyduğumu ifade etmek isterim. Asla kırgın olmamız söz konusu değildir. Partilerinde beni aday görmek istediklerini beyan eden tüm siyasi partilere de ayrıca teşekkür ediyorum.

Ama teşekkürün büyüğünü bir heyecanla arayan, desteklerini veren Zonguldak’lı hemşerilerimize yürekten gönderiyorum. Bundan sonra da ben ve ailem Allah sağlık verdikçe siyasi parti ve düşünce ayırımı yapmadan, dün olduğu gibi gücümüz yettiğince her nerede olursak olalım, sizlerin yanında olacağız.

Yine belirtmek isterim ki Haberal ailesinin Sn. Şenol Şanal’ı aday yapmak için varını yoğunu ortaya koyduğu büyük çabayı da bana karşı verilmiş ya da kazanılmış bir savaş olarak yansıtılması da son derece yanlıştır. Zira ben kimseye karşı bir mücadele vermedim. Tüm adaylar benim kardeşimdir. Sadece ismim dolaştı. Dolayısı ile üç beş tane zibidinin mesajlarını ya da sosyal medya yorumlarını dikkate alacak halimiz yok. Basında yer alan intikam – savaş söylemleri de beyhude ve nahoş yaklaşımlardır.

Biz size her daim kapımızı, siz de bize her daim gönlünüzü açık tuttuğunuz bir kardeşiniz olarak, uzun yıllar siyasette olup ta bu kadar güçlü şekilde anılıyor olmak, bana ve Uzun ailesine yaşattığınız büyük bir onurdur. Esas olanda budur."

Editör: TE Bilisim