Patronunun isim mirasını yaşatan vefalı Türk



Çıraklıktan Patronluğa  Yükselen Çaycumalının Öyküsü



Lennestadt kentinde Elektroland Lennestadt isimli bir elektronik ve beyaz eşya mağazasının işletmeciliğini yapan Zonguldak Çaycumalı Nedim Kalembaşı, 30 yıl yanında çalıştığı Alman patronunu hiç unutmadı ve onun yanında çalışan diğer iş arkadaşlarını da işsizlikten kurtarıp sahip çıktı.



Abdülkadir KARAOSMANOĞLU/ LENNESTADT(TR Haber)



ALMANYA’nın Lennestadt kentine 43 yıl önce okula  yeni başlayan bir çocuk olarak gelen Zonguldak Çaycumalı Nedim Kalembaşı (50), 30 yıl yanında çalıştığı patronu ölünce  hem firmanın ismini yaşattı hem de eski iş arkadaşlarını işsiz kalmaktan kurtardı.



Şu anda Lennestadt’ın sayılı elektronik eşya satan mağazalarından biri olan Elektroland Lennestadt’ın patronu Nedim Kalembaşı çıraklıktan patronluğa yükseliş öyküsünü şöyle anlattı: “Babam Lennestadt’ta bir madende çalışıyordu. İlkokul 1. Sınıfı Çaycuma’da okuduktan sonra babam bizi yanına aldı. 1. Sınıfı bana tekrarlattılar ve burada 10 yıl okudum. Daha sonra Siegen’de mesleğe başladım. Radyo ve televizyon teknikerliğini okudum. Ardından Lennestadt’daki Elektroland Struwe’nin yanında işe başladım.”



BABA-OĞUL GİBİYDİK



Alman patronuyla adeta baba-oğul gibi bir diyaloğa sahip olduklarını ifade eden Nedim Kalembaşı: “Alman patronumun 30 yıl yanında çalıştım ve ondan çok şey öğrendim. Yerine göre patron-çalışan, yerine göre baba-oğul veya arkadaş gibiydik. Patronum ölünce  varisleri anlaşamadı. Oysa ben aynı isimle mağazayı satın alıp devam etmek istedim. Varisler anlaşamayınca işyerimiz kapandı” dedi.



İŞ ARKADAŞLARINA SAHİP ÇIKTI



Yeni bir başlangıç yaparak kendi işyerini açmaya karar veren Nedim Kalembaşı, Elektroland Lennestadt ismiyle kendi mağazasının hizmete girişini ise şöyle anlattı: “Kendi mağazamı açma arefesindeyken işsiz kalan iki eski iş arkadaşlarımı da yanıma aldım ve iki yıldan beri Lennestadt’ın Altenhundem semtinde ticaret tapıyorum. Şu anda 5 kişilik bir ekibiz ama iki oğlum ve eşim de yardım ediyorlar. Onlarla birlikte sekiz kişilik bir ekip oluyoruz.  Büyük oğlum Cihan Kalembaşı şu anda elektrik mühendisliği okuyor. Daha önce de yanımda meslek eğitimi yapmıştı. O mezun olunca işleri daha da büyütmeyi düşünüyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim