Haber: Seyfi BOYRAZ

6 yıl önce Türkiye Taşkömürü Kurumu'na(TTK) ait kömür ocağında metan gazı püskürmesi sonucu 8 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

TTK’nın galeri sürme konusunda Türkiye’nin en yetkin kuruluşu olmasına rağmen, galeri sürme işinin hiçbir yetkinliği olmayan Star Firması’na verildiğine dikkat çeken maden şehidi yakınlarının avukatı Murat Kemal Gündüz, yaşanan olayda dönemin TTK yönetiminin de kusurlu olduğunu söyledi.

Enerji Bakanlığı’nın TTK yönetimi hakkında soruşturma izni vermediği için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını belirten Av Murat Kemal Gündüz, Anayasa Mahkemesi’nin de TTK yönetimini kusurlu bulduğunu, buna rağmen aradan geçen 1 yıla rağmen hiçbir TTK yöneticisinin ifadesinin alınmadığını ileri sürdü.

Av. Murat Kemal Gündüz, ‘Anayasa Mahkemesi kararı herkesi bağlar. Mahkeme TTK yönetimini de kusurlu buldu ve bakanlık soruşturma iznini verdi. Aradan 1 yıl geçti TTK yöneticilerinin hala ifadesi alınmadı. Bir önce TTK yönetimine dava açılmasını bekliyoruz. Bu olayda kusuru olan herkes yargılanmalı’ dedi.

Editör: TE Bilisim