İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) ve Bitlis Dernekler Federasyonun düzenlediği kardeşlik gecesinde konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bitlis ve Zonguldak insanının mertliğini sevdiğini söylerken, emperyalist güçlerin Müslüman toplumlarda oynadığı oyunları sert bir dille eleştirdi.

Zonguldak Valisi Çınar, Zonguldak-Bitlis Kardeşlik gecesinde “Cenabı Allah Hz. Musa’ya sormuş. ‘Benim için ne yaptın?’. Hz. Musa da; ‘Allah’ım oruç, tuttum, namaz kıldım’ demiş. Allah demiş ki, ‘Sen bütün bunları kendin için yaptın. Cennetime girmek, cehennemimden korunmak için yaptın. Benim için iyi insanları sev’ demiş. İnsanları sevmek, iyi insanları sevmek Cenab-ı Allah’a karşı yapılan ibadetlerden daha da fazla effal gördüğü bir davranış. Birbirinizi sevmedikçe mümin, kamil olamazsınız.

Bunu hepimiz aslında burada yaşıyoruz. Bu gece bizi bu kardeşlik gecesinde buluşturan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bitlis’i özlemiştim. Bitlisleri burada görmekten mutlu oldum. Hepinizden çok Bitlis’li olan benim. Bir çok insan kendi en yakınındaki insanlara sırlarını anlatamazken, bizim makamımıza gelip sırlarını bizimle paylaşabiliyorlardı. Ben Bitlis’i çok sevdim. Bitlis’in tarihini, toprağını, insanını, insanının sıcaklığını, mertliğini çok sevdim. Bitlis de çalışmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum.

Zonguldaklıları aynı sebeplerden dolayı çok seviyorum.  Aynı şeyleri onlara da söylüyorum. En Zonguldaklı benim. Bu mertlik, dostluk, insanlık, kardeşlik bizim özümüzde, geleneklerimizde var.  Değerli kardeşlerim; kardeş olmak Cenab-ı Allah’ın emiridir. “Birbirinizi sevmedikçe kamil olamazsınız” diyor. Dolayısıyla biz kardeşiz.

Türkiye mazlumların duasını alıyor…

Biraz üzücü olacak ama Dünyadaki Müslümanlar perişan durumdalar, ölüyorlar, öldürüyorlar, vatansız kalıyorlar, acı içinde yaşıyorlar, aşağılanıyorlar, göç yollarında ölüyorlar. Halbuki Müslüman en onurlu insandır. Emperyalistler bizimle oyun oynuyorlar, bizi aşağılıyorlar. Bizi birbirimize düşürüyorlar. Bizim çocuklarımızdan terörist örgütler yaratıyorlar. Bu terörist örgütlerle bizi birbirimize kırdırırken, huzurumuzu çalmak, almak için uğraşıyorlar. Aptal olmamalıyız, ahmak olmamalıyız, akıllı olmak zorundayız. Allah’ın dediğini yapmalıyız. Kardeş olduğumuzu bilmek zorundayız…  Bu gece bu nedenle çok büyük bir mesajdır. Eğer kardeş olamazsak bu oyunlardan, aşağılanmaktan kurtulamayız. Bütün dünya Müslümanlarının, Müslüman olmayan mazlumların da duasını alan büyük bir ülkeyiz. Hepimiz bunu göreceğiz. Yakın bir gelecekte Cenab-ı Allah’ın yardımıyla, bizim de gayretlerimizle bütün İslam aleminin kurtarıcısı biz olacağız. Türkiye çok büyük bir devlettir. Müslüman kardeşlerinin yanında olan büyük bir devlettir” dedi.

Editör: TE Bilisim