Kendi medyasını, kendi siyasetini ve kendi teşkilat yapısını kurmak isteyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklayan Mustafa Çağlayan’ı ekarte etmenin mutluluğunu yaşarken, kendine yakın arkadaşlarını bir bir öne sürüyor.

Seçimin hemen ardından Yusuf Gülay’ın oğlunu Zonguldak Belediyesi’nde işe alan Belediye Başkanı Alan’ın Yusuf Gülay’ı tavşan aday olarak çıkardığı, asıl hedefinin arkadaşı Yaşar Gök’ü Merkez İlçe Başkanlığı’na getirmek olduğu kulislerde konuşulurken, ‘B’ planı olarak da Ömer Erbay’ı sahneye süreceği öne sürülüyor.

Bu fotoğraf 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde çekildi, 30 Mayıs 2019 tarihinde sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Zeki Tosun’a ağabey, Mustafa’ya da kardeşim diyordu…

Ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa ve İl Başkanı Zeki Tosun’a karşı yapacağı operasyonun işaret fişeği olarak yorumlanmış ardından Başkan Alan bir açıklama yaparak “Bu birlik ve beraberlik bazı kesimleri rahatsız etmiş olmalı ki zaten bunları yazıp çizen arkadaşlara bir bakın seçim sürecinde de bizim karşımızda yer almışlardı. Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. İl Başkanımız teşkilatçılıkta tecrübeli ve başımızdadır. Mustafa kardeşim de teşkilatlardan gelen tecrübeli bir başkanımdır 7 yıldır tanışıyoruz. Ben teşkilatlardan gelen bir isimim. Biz işimizi yapalım, millet de işini yapsın, herkes de haddini bilsin burnundan büyük işlere karışmasın, boyunu aşan açıklamalar da yapmasın, fitne ve fesat da yapmasın. Zonguldak’ta yıllar sonra 1 merkez ve 3 ilçe alınmış. Biz Zonguldak’ı tekrar şaha kaldıracağımızı ve yaşanabilir bir şehir yapacağımızı söyledik.” demişti.

Gazetecilerle neden ters düştü…

Zeki Tosun ve Mustafa Çağlayan’a nasıl iftira attı?

Zonguldak belediye Başkanı Ömer Selim Alan bu sözlerinden sadece 7 ay sonra yani tarihler Ocak 2020’yi gösterirken yaklaşan AK Parti kongreleri öncesi Genel Merkeze giderek kendi yaptığı tüm hata ve yanlışları Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Zeki Tosun’a mal ederek şikayet etti.

Bir çok basın mensubuna “ AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’u ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın aleyhine haber yapın” isteğinde bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, kendilerine yapılan ahlaksız teklifi kabul etmeyen basın mensupları ile ters düşmüştü.

Gazetecilere “Bunları yazın” diyerek kalem satın almak isteyen Başkan Alan, AK Parti Genel Merkezi’ne giderek  ters düştüğü gazetecilerin yaptığı tüm eleştirileri Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın yazdırdığını söyleyerek iftira siyaseti ile yol aldı.


Editör: TE Bilisim