ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nce, yapılan yazılı açıklamada, ZBEÜ Senatosu Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla, 5 Aralık 2020 Cumartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden üniversitenin İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Arslan’ın isminin, yeni İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’na verildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
‘’2013’den bu yana üniversitemize önemli katkılar sunmuş, alanında ulusal ve uluslararası çok sayıda makale ve bildiriyle bilim dünyasına eserler bırakmış, Fakülte Dekan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan değerli hocamız Ali Arslan’ın, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ederek aramızdan ayrılması dolasıyla ismi, ZBEÜ Senato Kurulu toplantısında alınan kararla yeni İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’na verildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, konuya ilişkin açıklamasında, değerli hocalarımızdan Doç. Dr. Arslan’ın ölümünün ailesi ve yakınları başta olmak üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesini derin üzüntü içerisine soktuğunu, kendisinin adının bundan böyle yeni İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yaşatılacağını ifade ederek, ‘Değerli hocamıza, kurum kültürümüz ve kimliğimize olan katkıları için şükranlarımızı sunuyoruz’ diye konuştu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak merhum hocamıza Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına, dostlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar temenni ediyoruz.’’

Haber: ORHAN AKYÜZ

Editör: TE Bilisim