Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanlığı görevine atanan Muammer Avcı, teşkilatın yeni yönetimini oluşturmak için Zonguldak’ın tüm ilçe başkanlarıyla istişare içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarede bulunan Avcı’yı, yeni yönetimi oluştururken en çok zorlayacak teşkilatın Karadeniz Ereğli olduğu iddia edilmişti. Aralarında mevcut ilçe yöneticilerinin de olduğu bazı AK Partililer, Muammer Avcı’ya önerilen isimlerde Ereğli milliyetçiliği yapıldığını, partinin kuruluşundan bu yana emeği olan insanların göz ardı edilmek istendiğini belirtmişlerdi. AK Parti kulislerinde Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı’nın özellikle İsmet Koç ve Belediye Meclis Üyesi Yüksel Başkan’ın üzerinde durduğu kaydedilirken, aralarında Mustafa Keleş’in de olduğu ve parti tabanı tarafından olumlu bakılan pek çok ismin yine İlçe Başkanı tarafından veto edildiği konuşuluyordu.
İl yönetiminde görev alması Muammer Avcı tarafından arzu edilen bir başka ismin de Ereğli’nin eski ilçe başkanı ve eski il başkan yardımcılarından Fatih Çakır olduğu söyleniyor. Ancak Çakır ile partinin mevcut Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı arasındaki diyalog kopukluğu, Çakır’ın yeniden il yönetimine verilmek istenmemesinin temel gerekçesi olarak belirtiliyor.
Bütün bu gelişmeler ışığında görüşlerine başvurduğumuz Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı ise kısa bir yorumda bulundu ama o kısa yorumunda da mesajını çok net verdi. Avcı Zonguldak Post’a yaptığı özel açıklamada; “Elbette Ereğli İlçe Teşkilatımızın uyumlu çalışabileceği kardeşlerimiz her zaman önceliğimiz olacaktır. Ereğli bizim için çok kıymetli. Herhangi bir uyumsuzluğa veya nefsanî çekişmelere müsaade etmeyeceğiz.”, dedi.

Haber: Altan Akçakese

Editör: TE Bilisim